|

Ateş etmeyen eri öldürdüler

15 Temmuz gecesi Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasını işgal eden darbecilere ilişkin soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:30 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

74 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istenen 236 sayfalık iddianame İstanbul Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak mahkemeye sunuldu. İddianamede yeralan detaylar ise dikkat çekici. Buna göre darbeciler, 15 Temmuz öncesi İstanbul'daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Nurettin Baransel Kışlası'na gelerek cunta toplantısı yaptı. FETÖ'cü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli'nin koordine ettiği toplantıda, darbe gecesi AK Parti il binasını basma görevi ise 47. Motorlu Mekanize Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci'ye verildi. Darbe girişimine 11 rütbeli 47. Mekanize'den, bir binbaşı ve 2 yüzbaşı ise Harp Akademisi'nden katıldı.





'NİYE VURMUYORSUN' DEYİP VURDU




İddianameye göre Albay Cebeci, AK Parti binasını basmaya giden askerlerin komuta görevini Binbaşı Faruk Şimşek'e verdi. Binayı basan Şimşek, vatandaşların buraya akın etmesi sonrası bir süre telefonda konuştu, ardından darbeci Üsteğmen Muzaffer Dikencik'e dönerek 'Sıkın diyor' şeklinde bir talimatı iletti. Dikencik'in, “Herkes vatandaş, kime sıkacağız" diyerek sitem ettiği sırada olay yerine gelen bir albay ise vatandaşa ateş etmek istemeyen erlerden birini vurarak öldürdü. Sanıklardan Cebeci'nin iddiasına göre sözkonusu er, 'Niye ateş etmiyorsun' denilerek Harp Akademisi'nde görevli bir albay tarafından vuruldu.


#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#İsmail Uçar
7 yıl önce