Bir mağara daha teröristlerden temizlendi: İnleri yerle bir
16:26, 06/05/2025, Salı
AA

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından kullanılan bir mağaranın kullanılamaz hale getirildiğini, çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.
Pençe-Kilit bölgesinde teröristlerin kullandığı bir mağara daha imha edildi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ifadeleri kullanıldı.
"Irak kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde icra edilen operasyonda teröristler tarafından barınma ve saklanma maksadıyla kullanılan bir mağara daha teröristlerden temizlendi. Kullanılamaz hale getirilen mağarada, çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi"
Bölgede ele geçirilen malzemeler ise şu şekilde sıralandı:
- "7 bin 500 adet 12,7 milimetre Doçka makineli tüfek ve Zagros keskin nişancı tüfeği mühimmatı, 6 bin 480 adet 5,45 milimetre piyade tüfeği mühimmatı, 2 bin 200 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 1600 adet 5,56 milimetre piyade tüfeği mühimmatı, 100 adet 81 milimetre havan mühimmatı, 4 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 geri tepmesiz top mühimmatı, 20 antipersonel mayın, 19 piyade tüfeği şarjörü, 5 silah üstü/el dürbünü, 2 lazermetre, 200 fünye, 500 elektrolit, 1 radyo, 1 powerbank, 1 kulaklık, çeşitli ebatlarda doküman, çeşitli ebatlarda dürbün çantaları"
Paylaşımda ayrıca, söz konusu mağaraya ve ele geçirilen malzemelere ilişkin görüntüler de yer aldı.

Gündem
MSB acı haberi duyurdu: Mayına basarak yaralanan askerimiz şehit oldu

Gündem
MSB kaynaklarından Rum Kesimi'nin faaliyetleriyle ilgili açıklama: 'Türkiye yetkilerini kullanmaktan çekinmeyecektir'

Gündem
Karlı dağların zirvesinde vatan savunması: MSB paylaştı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.