|

CHP liderine ikinci Yenikapı daveti

Başbakan Yıldırım, Yenikapı’da yapılacak ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne geniş bir heyet göndereceğini açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha aradı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu pazar günü yapılacak ‘’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’’ için arayıp, ‘’Sizi de aramızda görmek istiyoruz’’ diyerek bir kez daha davet etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:33 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, telefonla aradığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Yenikapı'da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne davet etti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu'nu, Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne davet eden Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sizi de aramızda görmek ve davetimizi yenilemek istiyoruz” dedi.



DEĞERLENDİRECEĞİZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan da oda ve borsa başkanları ile yaptığı istişare toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yenikapı mitingine katılacağını belirterek, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da gelmesini arzu etttiğini tekrarladı. Ayrıca Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun kendisine hitaben yazdığı ve Kanun Hükmünde Kararnamelere değindiği mektubu aldığını belirterek, “Mektubunuzu ve önerilerinizi gerekli titizlikle inceleyecek ve değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.



HOTAR DA ZİYARET ETTİ


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İzmir milletvekilleri dün Meclis'te Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek Yenikapı'da yapılacak mitinge katılım konusunda kendi adlarına bir davette bulundu. Hotar, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Kendileri de yarın (bugün) ekibiyle bir araya gelip konuyu değerlendireceğini, her halükarda ciddi bir katılım sağlayacaklarını belirtti” dedi.



KILIÇDAROĞLU VE KURMAYLARINA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR

Hotar, Türkiye'nin geçirdiği ve daha önceki darbelerden farklı seyreden hassas süreçteki duruşu nedeniyle Kılıçdaroğlu'na, kurmaylarına, bu yönde destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.


#Binali Yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
#Yenikapı
8 yıl önce