|

Densizliğe soruşturma: Tepkiler üzerine partisinden istifa etti

15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi’yi vurup kalkışmanın seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’i ‘darbeci’ ilan eden İYİ Partili Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında savcılık soruşturma açtı. İYİ Parti’nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Sarıtaşlı, özür dileyip partisinden istifa etti. İfadeleri infial yaratan Sarıtaşlı önce yazdıklarını silmiş, ardından da hesabını kapatmıştı.

00:00 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 01:36 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Uğur Songül Sarıtaşlı
Uğur Songül Sarıtaşlı
Şehit Ömer Halisdemir için “Darbeci” diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Sarıtaşlı, Twitter’da “@Aslanamca” adlı hesabın 15 Temmuz’la ilgili paylaşımı altına
“Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi”
yazmıştı. Bu ifadeler kısa sürede büyük tepki çeken Sarıtaşlı önce yazdıklarını sildi, ardından da hesabını kapattı.

SORUŞTURMA AÇILDI

  • Olay sonrası İYİ Parti Tokat İl Başkanlığı, Sarıtaşlı’nın kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı da Sarıtaşlı hakkında soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada,
    “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olaylara ilişkin bazı yorum ve paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız’ca suçu ve suçluyu övme suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda şüphelinin ifadesi alınmış olup soruşturma devam etmektedir”
    denildi.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

Tepki alan paylaşım sonrası hakkında soruşturma açılan Uğur Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, üzgün olduğunu belirterek İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Tüm şehitler ve geride bıraktıkları ailelerinden özür dileyen Sarıtaşlı, istifasını şu sözlerle duyurdu:
“Herkesin affına sığınarak; hatamın şahsi olduğunu, mensubu olduğum teşkilatı bağlamadığını ve teşkilatımı zor durumda bıraktığını gördüğüm için parti üyeliğimden istifa etmiş olduğumu belirtmek istiyorum.”

Terzi’yi de Halisdemir’i de tanımıyormuş

  • Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Sarıtaşlı’nın polis ifadesi ortaya çıktı. Sarıtaşlı’nın ifadesinde,
    “2016 yılında darbe girişimi olduğundan beri yazılı ve görsel medyayı yakından takip ederek, darbeyle ilgili her türlü haberi okudum. Bir sürü bilgi kirliliği olduğunu gördüğümden dolayı bu şekilde yorum yaptım. Semih Terzi’yi de Ömer Halisdemir’i de tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce paylaşımımı sildim, daha sonra da hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk kez böyle bir hata yaptım”
    dediği öğrenildi.

#15 Temmuz
#Semih Terzi
#Ömer Halisdemir
#İYİ Parti
#Uğur Songül Sarıtaşlı
3 yıl önce