Dışişleri Bakanlığı: Katliamı lanetliyoruz

Yeni Şafak
16:12, 14/05/2018, PazartesiG: Güncelleme: 16:34, 14/05/2018, Pazartesi
AA
Dışişleri Bakanlığı: Katliamı lanetliyoruz
İsrail askerlerinin ateş açması sonucu çok sayıda Filistinli şehit oldu.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere İsrail askerlerinin ateş açması sonucu çok sayıda kişi şehit oldu. Dışişleri Bakanlığından katliama ilişkin yapılan açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uyguladığı katliamı lanetliyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığından, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Filistinlilerin şehit edilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

"Katliamı lanetliyoruz"

ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararını protesto eden Filistinlilerin şehit edilmesine ilişkin ise "İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uyguladığı katliamı lanetliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bozdağ: Gazze'deki katliamdan ABD yönetimi de sorumlu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracaktır" dedi.

Bozdağ, ABD'nin Kudüs kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilerin İsrail askerlerince şehit edilmesini ise, "Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur" şeklinde değerlendirdi.

Kalın: Utanç tablosu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, şehit edilen Filistinliler için, "Dünyanın bu sistematik yok etme barbarlığı karşısındaki sessizliği bir utanç tablosudur" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Kınamak yetmez

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına gösterilen tepkilerin yetersiz olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kınamak yetmez, artık ortak adımlar atmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026