|

Düşman toprağı mı?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü işgal girişimi davasında verilen ifadeler kan donduruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:07 - 1/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Darbeci Sönmez, “Kışlaya dönmek istediğimiz sırada bize tepki gösteren vatandaşlar oldu. Provokatör olduklarını düşündüğüm kişilerce yaralandım” dedi.
Darbeci Sönmez, “Kışlaya dönmek istediğimiz sırada bize tepki gösteren vatandaşlar oldu. Provokatör olduklarını düşündüğüm kişilerce yaralandım” dedi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 5 vatandaşın şehit düştüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarla ilgili savunma yapan tutuklu sanık eski Yarbay Fatih Sönmez, kendilerini durdurmak isteyen vatandaşları provokatör sandığını öne sürdü. Daha da ileri giden darbeci Sönmez, “Kışlaya dönmek istediğimiz sırada bize tepki gösteren vatandaşlar oldu. Provokatör olduklarını düşündüğüm kişilerce yaralandım” dedi.

İSTANBUL HALKIYDI, İTİRAFI

Bu sözlere tepki gösteren Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Özcan, “Durumu öyle bir tanımlıyorsun ki, sanki düşman toprağında çevrilmişsiniz. Etrafınızdaki kişiler İstanbul halkı değil miydi? Onlara sormadınız mı, bizi neden engellemeye çalışıyorsunuz diye?” dedi. Özcan’ın bu tepkisine Sönmez, “Evet… İstanbul halkıydı. Biz de onu anlatmaya çalıştık ama öfkeli halkla sağlıklı bir iletişim kuramadık" diyerek karşılık verdi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#İstanbul
6 yıl önce