|

Elçilerden sonra CHP de alarmda

Terörden tutuklanan HDP'liler için alelacele toplanan AB elçilerinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da alarma geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 01:25 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şehirdışı temaslarını yarıda kesen Kılıçdaroğlu, HDP ve Cumhuriyet Gazetesi'ndeki tutuklamalar nedeniyle dün MYK'yı topladı. Bugün de saat 12.00'de toplanacak Parti Meclisi'ne başkanlık edecek. 15 Temmuz darbe girişimini yalnızca 'yakından izlemekle' yetinen Kılıçdaroğlu'nun son tutuklamalara yönelik hassasiyeti dikkat çekti. İzmir'de partisinin belediye başkanları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. HDP'nin eşbaşkanları ve vekilleri ile Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının terör operasyonu kapsamında tutuklanması nedeniyle 'kırmızı alarm' veren Kılıçdaroğlu, haftasonu değişik illerde çalışmalar yapan MYK ve PM üyelerine acil Ankara'ya dönmeleri yönünde talimat verdi.



EN SERT TEPKİ ONDAN GELDİ


Basına kapalı olarak 2 saat süren MYK ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Olağanüstü toplantıdaki tek gündem maddemiz, bazı HDP milletvekilleriyle Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasıydı.” dedi. Kılıçdaroğlu, HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili “Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Seçimle gelenleri 'yakalayacağım, hapse atacağım, öldüreceğim, yok edeceğim, kurşunlayacağım onları, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz o ülkeye barışı asla getiremezsiniz” diyerek tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun MYK'da bu ifadelerini tekrarladığı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonları değerlendirirken de kurmaylarından gazeteye destek ziyaretleri yapmasını istediği belirtildi. Son yaşanan gelişmelerden kaygı duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun, “Yeri ve zamanı gelince direnme hakkımızı kullanmalıyız” dediği belirtildi.



#HDP
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce