|

En küçük parmak bebek

23 haftalıkken 23 santimetre boyda dünyaya gelen Miray Diren bebek, yaşama tutundu. Miray Diren, Türkiye’de şimdiye kadar hayatta kalabilen en küçük bebek.

Yeni Şafak
04:00 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:50 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Kocaeli'nde annesi Canan Okay'ın doğum kesesinin yırtılması nedeniyle 19 Mart'ta 23 haftalıkken 380 gram ağırlığında ve 23 santimetre boyda dünyaya gelen “Miray Diren” bebek, ciğerleri gelişmediği için hastahanede tedavi görüyor. Parmak bebeğin dünyaya geldiği özel hastahanenin yeni doğan bakım uzmanı Dr. Bekir Çakmak, yaptığı açıklamada, “Miray bebek, 23 haftalık ve 380 gram doğdu. Araştırmamıza göre Türkiye'de dünyaya gelen en küçük bebek” dedi.



SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI YAŞIYOR


Miray bebeğin, hayatını solunum cihazına bağlı devam ettirdiğini aktaran Çakmak, sözlerini şöyle tamamladı: “Anne sütü ve damardan besleniyor. Şu anki kilosu 520 gram, kötü bir tablo veya enfeksiyon yok. Ciğerleri henüz tam olarak gelişmediği için ne zaman taburcu edileceği konusunda tarih veremiyoruz. Bebeğin büyüme evresinde hiçbir sorunumuz yok. Ailenin ikinci bebeği. 400 gram altı doğan bebek sayısı çok az. Yüzde 1'in altında yaşama şansı var. Modern tıbbın getirdikleriyle yaşama tutunma şansı daha fazla oluyor.”


#Canan Okay
#parmak bebek
#Bekir Çakmak
9 yıl önce