Esenler'de polise bıçaklı saldırı girişimi: 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli bacağından vuruldu
23:32, 26/09/2026, Cumartesi
DHA

Esenler'de polise bıçakla saldırdığı öne sürülen şüpheli, bacağından vuruldu
İstanbul Esenler'de devriye görevindeki polislere elindeki bıçakla koşan ve ihtarlara uymayan suç makinesi S.Ş., ekiplerce bacağından vurularak etkisiz hale getirildi; bir mahalle bekçisi hafif yaralandı.
Esenler'de polise bıçakla saldırdığı belirtilen şüpheli, ekiplerin 'dur' ihtarının ardından bacağından vurularak durduruldu. Olay sırasında yaralanan şüpheli S.Ş. (45) ile hafif şekilde yaralanan bir bekçi hastaneye kaldırıldı.
Olay, Esenler Turgutreis Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir şüphelinin elindeki bıçakla bölgede devriye görevi yapan polis ekiplerine koşarak yaklaştığı görüldü.
‘DUR’ İHTARINA UYMADI
Ekiplerin 'dur' uyarısını dikkate almayarak elindeki bıçakla polis ekiplerinin üzerine ilerlemeyi sürdüren şüpheliye, polis memuru silahla müdahalede bulundu. Bacağından vurulan şüpheli, bir süre daha polise zor anlar yaşattı. Bir ara ekiplerin biber gazı da sıktığı şüpheli, güçlükle kontrol altına alındı. Şüpheli, ihbar üzerine adrese çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında bölgede bulunan ve hafif şekilde yaralanan bir mahalle bekçisi de ambulansla hastaneye kaldırıldı.
ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI TESPİT EDİLDİ
Polis ekiplerince yapılan kimlik tespitinde, hastanede tedavi altına alınan şüphelinin S.Ş. (45) olduğu belirlendi. Şüphelinin yapılan sorgulamasında 'kasten yaralama' ve 'gasp' başta olmak üzere çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu tespit edildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı inceleme devam ediyor.

Gündem
Trafikte can taşıyan ambulansın önünü kesti: Ehliyetsiz sürücüye 466 bin lira ceza

Dünya
Pakistan’da polis noktasına bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünya
Saldırılar sonrası Mekke gündemi: İki ülkeden kritik temas