|

FETÖ terörünü fark ediyorlar

AK Parti, CHP ve MHP’li vekillerden oluşan heyetler ülke ülke dolaşarak FETÖ kalkışmasını anlatıp tehlikeye dikkat çekiyor. Görüşmeler sonucunda ülkeler konunun ciddiyetini anlamaya başlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

TBMM bünyesinde oluşturulan ve AK Parti, CHP, MHP'li vekillerin katıldığı Dışişleri Komisyonu, darbe girişimini ve FETÖ terörünü dünyaya anlatmak için yurt dışında temaslara başladı. ABD, İngiltere, Fransa ve Belçika'ya giderek parlamenterler, senatörler ve güvenlik kuruluşlarıyla görüşen heyetler toplantılarda, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananları ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğini anlattı. Komsiyon üyelerinin muhataplarına verdiği mesajda “11 Eylül sizin için neyse, 15 Temmuz da bizim için o” denildi.



GÜLEN'İN İADE SÜRECİNİ GÖRÜŞÜYORUZ


ABD'deki temasları yürüten heyette yer alan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, başkent Washington'da ABD Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı'yla Birleşmiş Milletler'de görüşmeler yaptı. Görüşmelerin içeriğini anlatan Özhan "Özellikle son toplantılarda, yaşanabilecek riskler ve Gülen'in iade sonucuyla ilgili daha ciddi görüşmeler oldu" dedi.



CİDDİYETİNİ ANLAMAYA BAŞLADILAR


Özhan, gerek yönetimle gerekse düşünce kuruluşlarının yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde FETÖ tehlikesinin altını çizdiklerini ve bu konuda muhataplarının konunun ciddiyetine varmaya başladıklarını anlatarak, “Umarım bunlar hızla fiili politikalara tercüme olur ve terör örgütü lideri ve diğer militanlarla ilgili gerekli tasarruf adımları atılır” diye konuştu. Öte yandan FETÖ terörünü Avrupa'ya anlatmak için Belçika, Fransa ve İngiltere'ye de heyetler gönderildi. Türk heyetler ülkelerdeki çeşitli kurum ve sivil örgütlerle temaslarda bulunuyor.


#Dışişleri Komisyonu
#FETÖ
#Taha Özhan
8 yıl önce