|

FETÖ üyeleri yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

Edirne'de yurt dışına kaçma hazırlığındaki 4 FETÖ şüphelisi ile göçmen kaçakçısı 2 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
20:20 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:27 - 29/11/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Edirne'de yurt dışına çıkış hazırlığında oldukları belirlenen 4 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi ile göçmen kaçakçısı oldukları değerlendirilen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda Tayakadın köyü yakınlarında bir otomobili durdurdu. Kontrollerde, aranması bulunanların olması dolayısıyla şüpheliler gözaltına alındı.

Sorguda önce ağabeyinin sürücü belgesini ibraz eden kişinin, örgütün okulunda öğretmenlik yapan ve meslekten ihraç edilen, İstanbul 5. Sulh ile Edirne Sulh Ceza Hakimliği'nce FETÖ üyeliğinden aranması bulunan H.T.B (40) olduğu belirlendi. H.T.B'nin istihbarat kayıtlarında örgütün "asker abisi" olarak nitelenen yöneticilerinden olduğu bilgisinin yer aldığı tespit edildi.

H.T.B. ile İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce aranması ve ByLock kaydı bulunan F.T. (28) S.F.T. (25) ve M.B. (31) ile FETÖ şüphelilerinin kaçmasına yardım ettikleri iddiasıyla sürücü E.S, Pakistan uyruklu Ş.R jandarma karakoluna götürüldü.

İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen F.T, E.S. ve ŞR, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer şüphelilerin sorguları sürüyor.

#FETÖ
#Edirne
6 yıl önce