|

Fırat’ın şehidi

Bab'ta DEAŞ ile çıkan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Şehit Acar’ın naaşı Gaziantep’teki törenin ardından memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 23:33 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde çıkan gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi ve yaralılar, Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne taşındı ve ardından helikopterle Gaziantep'e getirildi. Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedaviye alınırken, şehit Acar'ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.



TOPRAĞA VERİLDİ


Şehit Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde toprağa verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu. Harekatta önceki gün çıkan çatışmalarda dHalit Topuz şehit oldu. Son olarak gece geç saatlerde şehit olan Kader Acar ile birlikte harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 18'e ulaşmış oldu.



4 mermi


El Bab'ta şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Topuz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Topuz'un tabuta sarılan yakınlarını vatandaşlar ve askeri yetkililer teselli etti. Şehidin polis olan ağabeyi Haluk Topuz da kardeşinin bordo beresini takarak silah arkadaşlarına sarıldı. Tören alanında şehidin tabutunun üzerine bordo beresi ve yanına ise 4 mermi bırakıldı.



#DEAŞ
#Kader Acar
7 yıl önce