|

Gündem Kovid-19, fahiş fiyat ve İdlib

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddeleri koronavirüsle mücadele, fahiş fiyat artışı ve Soçi zirvesi olacak

Osman Özgan
00:00 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:54 - 27/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Yapılan denetimlere ilişkin sonuçların değerlendirileceği toplantıda, fahiş fiyatlara karşı alınacak yeni önlemler ele alınacak.
Yapılan denetimlere ilişkin sonuçların değerlendirileceği toplantıda, fahiş fiyatlara karşı alınacak yeni önlemler ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye’de toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddeleri koronavirüsle mücadele, fahiş fiyat artışı ve Soçi zirvesi olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapacağı kabinede, hala 20 bin sınırında seyreden Kovid-19 vaka sayıları, vefat sayıları ve hastanelerdeki son durum ele alınacak.

YENİ TEDBİRLER OLACAK MI?

  • Bilim Kurulu’nun da tavsiye kararları doğrultusunda yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı değerlendirilecek. “Turkovac” ve diğer yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum da kabinede masaya yatırılacak. Yüze yüze eğitimin başladığı 6 Eylül’den bu yana okulların son durumu ve vaka sayılarına ilişkin de değerlendirmeler yapılacak. Üniversiteler ile yurtların da kabinenin gündemine gelmesi bekleniyor.

MARKET DENETİMLERİ

Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesi ise fahiş fiyatlarla mücadele olacak. Son dönemde özellikle 5 büyük zincir marketlere yapılan denetimlerle ilgili kabine üyelerinin bilgilendirilmesi bekleniyor. Yapılan denetimlere ilişkin sonuçların değerlendirileceği toplantıda, fahiş fiyatlara karşı alınacak yeni önlemler ele alınacak.

YOL HARİTASI DEĞERLENDİRİLECEK

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Eylül’de Rus lider Putin ile bir araya geleceği Soçi buluşmasında İdlib’e ilişkin belirlenecek yol haritası da toplantıda değerlendirilecek. Kabinenin diğer önemli başlıkları ise Afganistan’daki gelişmeler, Almanya’daki seçimler ve AB’yle ilişkiler ile seçime hazırlanan Libya olacak.
#Kovid-19
#Rusya
#Afganistan
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kabine
3 yıl önce