Gürlek’ten CHP'ye suç duyurusu

04:00, 25/12/2025, Perşembe
Yeni Şafak
Gürlek’ten CHP'ye suç duyurusu
Akın Gürlek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, mal varlığıyla ilgili iftiralarda bulunan CHP’liler hakkında suç duyurusunda bulunacak. CHP’lilerin 40 milyon TL’ye sattığını iddia ettikleri taşınmazın şu anki rayiç bedelinin 13 milyon lira olduğu belirtiliyor. Gürlek’in evi olduğu iddia edilen belge ise sahte çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, CHP tarafından gündeme getirilen mal varlığı iftiraları üzerine suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. CHP'lilerin Başsavcı Gürlek hakkında, 40 milyon TL'ye ev sattığı iddialarının yalan olduğu gün yüzüne çıktı. CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Gürlek için yapılan şikayet başvurusunda, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in açıklamaları üzerine şüpheli, söz konusu taşınmazı 40 milyon TL bedel ile satmıştır” ifadelerine yer vermişti. Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgilere göre, 19 Mart 2024 tarihinde 9 milyon 837 bin TL bedelle satın alınan konut 24 Mart 2025 tarihinde satıldı. Piyasa rayicinde ilanlarda aynı metrekaredeki konutlar 13 milyon TL’den başlarken, söz konusu konutun bu fiyatın çok altında satıldığı öğrenildi.

PİYASA DEĞERİNİ ŞİŞİRDİLER

Ayrıca evin bugünkü piyasa değerinin de iddia edildiği gibi seviyelerde olmadığı, yaklaşık 13 milyon lira civarında olduğu öğrenildi. Ayrıca Beşiktaş'ın Etiler semtinde olduğu iddia edilen taşınmazın, Akın Gürlek’in edindiği konutla da ilgili olmadığı, Gürlek’in söz konusu evi TEMA’da bulunan farklı bir lokasyondan aldığı, iddialarda bahsedilen adresle herhangi bir bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.

TC’SİNİ YANLIŞ YAZMIŞLAR

Akın Gürlek’in Etiler’de bulunduğu ileri sürülen başka bir taşınmaza ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan belgeyle ilgili de dikkat çekici bir gerçek ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda, söz konusu belgenin sahte olduğunun açıkça anlaşıldığı, sahteciliğin ise belgede yer alan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasındaki yanlışlıktan ortaya çıktığı belirtildi. Belgede Akın Gürlek’e ait olduğu ileri sürülen T.C. kimlik numarasının kendisine ait olmadığı, bu nedenle belgenin düzmece olduğunun ortaya çıktı. Yetkililer, söz konusu belgenin resmi kayıtlarla örtüşmediğini ve herhangi bir hukuki geçerliliğinin bulunmadığını ifade etti.

SUÇ DUYURUSUNA HAZIRLANIYOR

Tüm bu gelişmelerin ardından, Gürlek’in hakkında ortaya atılan iddialar ve sahte belge iddialarıyla ilgili olarak söz konusu kişi ve kurumlar hakkında şikâyetçi olduğu ve resmi suç

duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.


Başsavcı Akın Gürlek Yeni Şafak'a konuştu: Dönüm noktası Ertan Yıldız’ın itirafçı olması
Gündem
Başsavcı Akın Gürlek Yeni Şafak'a konuştu: Dönüm noktası Ertan Yıldız’ın itirafçı olması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahsın kılık değiştirip aynı kanala röportajlar verdiği ortaya çıktı
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahsın kılık değiştirip aynı kanala röportajlar verdiği ortaya çıktı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026