|

İBB ve CHP Adalar yönetimi TÜGVA'nın ofisini gasp etti

İBB, Türkiye Gençlik Vakfı'nın Büyükada'da bulunan ofisinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zabıtalarla ofise girerek vakfın eşyalarını hiçbir kayıt tutmadan hukuka aykırı bir şekilde götürdü. CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat ve ekibi de TÜGVA ofisinin gaspına destek verdi.

09:32 - 6/10/2021 Wednesday
Güncelleme: 09:30 - 7/10/2021 Thursday
Yeni Şafak
TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği işgal edildi.
TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği işgal edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Adalar İlçe Temsilciliği için; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 2018'de 10 senelik kira sözleşmesi imzaladı.

TEK TARAFLI FESİH

Ancak anlaşmaya uymayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeyi haksız bir şekilde tek taraflı olarak feshetti. Kaymakamlığa başvurup TÜGVA'nın ofisi tahliye etmesini talep etti.



VALİLİKTEN İBB'YE RET

Bunun üzerine TÜGVA tarafından kira sözleşmesinin devam ettiğine ilişkin tespit davası açıldı. Sürecin devam etmesi ve konuya ilişkin verilmiş bir mahkeme kararı olmaması nedeniyle kaymakamlık ve valilik İBB'nin tahliye talebini reddetti.


EŞYALARI ZORLA GÖTÜRDÜ

Tüm bu gelişmelere rağmen İBB, kararı tanımayıp zabıta kuvvetlerini kullanarak TÜGVA'ya ait eşyaları herhangi bir kayıt dahi tutmadan, zorla gasp etti ve bina dışına çıkardı. CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat ve ekibi de vakfın temsilciliğinin işgaline destek verdi.


CHP'Lİ BAŞKAN POZ VERDİ

CHP'li Akpolat,
"Adalıların hakkını savunmak için bu mücadelemize devam edeceğiz ve siz Adalıları da yanımızda görmekten mutluluk duyarız"
diyerek TÜGVA temsilciğinde işgal pozu verdi.

TÜGVA'DAN AÇIKLAMA

TÜGVA'dan yapılan açıklamada, süreç anlatılarak
"Konuya ilişkin hukuki süreç başlatılmış ve halen devam etmektedir. Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak hukukun üstünlüğüne inancımız gereği, şeffaflık prensibi içinde, yasa ve usule uygun şekilde ülkemizin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz"
ifadelerine yer verildi.

"ZABITALAR POLİSE SALDIRDI"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Koordinatörü İbrahim Beşinci de, "Zabıtalar polisimize saldırmış ve bir polisimiz karnından yaralanmıştır. Polise zabıtanın saldırması tarihte bir ilk olabilir" dedi.

MAHKEME KARARI YOK

Mahkeme kararı olmaksızın yapılanların gasp etme eylemi olduğunu söyleyen Beşinci,
"Türkiye Gençlik Vakfı olarak İstanbul Adalar'da İBB'den tamamen hukuka uygun şekilde kiraladığımız ve günü gününe kiramızı ödediğimiz ilçe binamıza bugün CHP'li İBB Başkanı ve CHP'li Adalar Belediye Başkanı'nın emriyle zabıtalar baskın yapmıştır. Binamızın içindeki eşyalar gasp edilmeye çalışılmış, bina kilitleri değiştirilmiştir"
şeklinde konuştu.
#CHP
#ADALAR
#TÜGVA
#GASP
#İŞGAL
3 years ago