|

İkitelli Çevre Oto Sanayi Sitesi'nde çıkan yangın söndürüldü

Başakşehir'de bulunan İkitelli Çevre Oto Sanayi Sitesi'nde yangın çıktı. Yangın, boya, yağ, tiner, kolonya, dezenfektan gibi kimyasalların olduğu yaklaşık 30 dükkandan oluşan 11'inci Blok'u tamamen sardı. Yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

22:09 - 31/08/2021 الثلاثاء
Güncelleme: 07:00 - 1/09/2021 الأربعاء
AA
​İkitelli Çevre Oto Sanayi Sitesi'nde yangın
​İkitelli Çevre Oto Sanayi Sitesi'nde yangın


İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına, ilçe belediyelerinden gelen su tankları ile 61 araç ve 140 personelle müdahale eden İstanbul İtfaiyesi, yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği sırada yaşanan art arda patlamalarda bir metal parçasının bölgede bulunan itfaiye aracının ön camına saplandığı öğrenildi.

Tamamen kontrol altına alınan yangında, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.


Boya, yağ, tiner gibi kimyasalların olduğu yaklaşık 30 dükkandan oluşan 11'inci Blok'u tamamen saran yangında zaman zaman patlamalar da yaşandı.

Bir kişi yaralandı

Yangının çıktığı iş yerinin ortaklarından olan bir kişi yangına müdahale ederken yaralandı. Yaralı gelen sağlık ekiplerince Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yangına müdahalede güçlük çekerken, telsiz anonslarından havadan müdahale için destek istendi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, bölgede çok sayıda ambulans bekletildi.



"En az 30 dükkanı sardı"

İsa Yılmaz, "Geldiğimde yangın başlamıştı. Bloğun başından sonuna kadar yanıyordu. İçeride bir sürü firma var. Tahta işi yapanlar, solvent işi yapanlar, tiner ve daha farklı işi yapanlar var. Ne varsa alıp götürüyor." dedi.



Mahmut Bağ, "Sokakta başladı yangın, ilk biz müdahale ettik, biz içeriyi görmedik. Bir arkadaş yanmış yerde yatıyordu. Dükkanın önüne gelince, kimya dükkanı var, yangın orada başlamış. Bu sefer biz kaçtık. Bir itfaiye geldi. İtfaiye müdahale ederken patlamaya başladı. En az 30 dükkanı sardı şu anda. Orada yağ işi yapılıyordu. Yağ, tiner, mazot hepsi vardı yani. Üç yanı da boyacı, tiner hepsi vardı. Şu anda söndüremiyorlar." diye konuştu.


#Başakşehir
#​İkitelli Çevre Oto Sanayi Sitesi
#Yangın
٪d سنوات قبل