İletişim Başkanı Duran Türk gazetecilerin İsrail’de gözaltına alınmasını kınadı

21:16, 06/03/2026, Cuma
Yeni Şafak
İletişim Başkanı Duran Türk gazetecilerin İsrail’de gözaltına alınmasını kınadı
Duran, İsrail’de gözaltına alınan A Haber ekibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, A Haber Programlar Müdürü Emine Kavasoğlu ve ekibinin İsrail’de gözaltına alınmasını şiddetle kınadı. Duran, gazetecilerin mesleklerini icra ederken özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı ve İsrail’e basın özgürlüğünü ihlal eden uygulamalara son verme çağrısı yaptı.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, A Haber Programlar Müdürü Emine Kavasoğlu ve ekibinin İsrail’de gözaltına alınmasını şiddetle kınadığını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti. Duran, gazetecilerin mesleklerini icra ederken hedef alınmalarının ve özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“Basın mensuplarının güvenliği ile kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgiye erişim hakkı, evrensel hukuk normlarıyla güvence altına alınmış temel bir haktır” diyen Duran, İsrail’in basın özgürlüğünü açıkça ihlal eden uygulamalarına derhal son vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, gazetecilerin hedef alındığı her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceklerini belirtti.

"Türk olduğumuz duyulunca farklı davranılıyor"

Öte yandan A Haber Programlar Müdürü Emine Kavasoğlu, alıkonulma anlarını anlattı.

Kavasoğlu, yasaklı bölgede olmamalarına rağmen Türk olduklarının duyulunca kendilerine farklı davranıldığını ifade ederek, "Tek dedikleri sorgulanıp, sorgulanmayacağınıza karar verileceğiydi." dedi.


Gazeteciler Adem Metan ve İlyas Efe Ünal İsrail'de gözaltına alındı
Gündem
Gazeteciler Adem Metan ve İlyas Efe Ünal İsrail'de gözaltına alındı
İsrail askerleri CNN Türk yayınını engelledi: Ekip gözaltına alındı muhabir ve kameramana ulaşılmıyor
Dünya
İsrail askerleri CNN Türk yayınını engelledi: Ekip gözaltına alındı muhabir ve kameramana ulaşılmıyor
İsrail askerleri alıkoyduğu Türk gazetecilerin telefonlarını şifreyi bilmemelerine rağmen açmış
Gündem
İsrail askerleri alıkoyduğu Türk gazetecilerin telefonlarını şifreyi bilmemelerine rağmen açmış

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026