|

İsimlerinizi açıklayın görelim

HSYK 1. Daire üyesi ve HSYK adayı Teoman Gökçe'nin seçime 2 aydan az bir zaman kala Erzurum'da hakim ve savcıları dolaşması, yargı mensuplarını da birbirine düşürdü. Ziyaretten rahatsız olduklarını belirten hakim ve savcılara seslenen Erzurum Başsavcı Vekili Hasan Kılıç, 'İsimlerini açıklasınlar da görelim' dedi.

İstanbul
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İsimlerinizi açıklayın görelim
İsimlerinizi açıklayın görelim

Erzurum Başsavcı Vekili Hasan Kılıç, HSYK 1. Daire üyesi ve HSYK adayı Teoman Gökçe ile birlikte Erzurum ve ilçelerini dolaştıklarını, ancak Gökçe'ye kimseden oy istemediklerini söyledi. Kılıç, bu ziyaretlerden duydukları rahatsızlığı muhabirimizle paylaşan hakim ve savcıları, 'İsimlerini açıklasınlar da görelim' şeklinde tehdit etti.

GİTMEDİKLERİ İLÇE KALMAMIŞ

Teoman Gökçe'nin, Erzurum ve ilçelerinde öncelikle kendisine, ikinci tercih olarak da YARSAV'a oy istediği yönündeki haberimize Başsavcı Vekili Hasan Kılıç'tan ilginç bir açıklama geldi.

Kılıç, gönderdiği cevap ve düzeltme yazısında Teoman Gökçe ile yaptıkları faaliyeti ayrıntılarıyla anlattı. 17 Ağustos 2014 tarih ve 'Oy İçin Evleri Dolaşıyor' başlıklı haberimizde anlatıldığı gibi Gökçe ile 4 gün değil, 1 gün birlikte olduklarını ifade eden Kılıç, şu bilgileri verdi: 'Teoman Gökçe, sadece Erzurum ve ilçelerinde 18.08.2014 tarihinde bulunmuştur. Erzurum merkezde bulunan ve müsait olan tüm hakim ve savcılar Teoman Gökçe ile birlikte odalarında ziyaret edilmiş, öğleden sonra güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a gelemeyecek olan ilçelere hareket edilmiş, Hınıs Adliyesi'nde, cumhuriyek başsavcısının odasında, Tekman Adliyesi'nden gelen hakim, savcılar ile Hınıs Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcılar da olacak şekilde yaklaşık iki saat birlikte olunmuştur.' Aynı gün Karayazı Adliyesi'ni ziyaret ettiklerini, ardından Ezurum'da kendisinin verdiği akşam yemeğinde 15 hakim ve savcı ile buluştuklarını anlatan Kılıç, bu ziyaret ve toplantılarda meslektaşlarının yargıya yönelik görüş ve eleştirilerini dile getirdiklerini ifade etti.

İSTEMEM, ARKA CEBİME KOY...

HSYK'ya yeniden aday olan HSYK 1. Daire üyesi Teoman Gökçe'nin, Ağustos ayının ortasında, 12 Ekim'de yapılacak seçimlere 2 aydan az bir zaman kala Erzurum ve 'güvenlik nedeniyle gidilmesinde mahzur görülen ilçeler' dahil, adliye adliye dolaşmasının asla oy isteme amaçlı olmadığını belirten Kılıç, evlere ziyarette bulunulmadığını da ekledi.

'MERAKLA BEKLİYORUM'

Başsavcı Vekili Kılıç, muhabirimizi arayarak bu ziyaretlerden duydukları rahatsızlığı dile getiren hakim ve savcılara şöyle seslendi: 'Haberinizde HSYK 1. Dairesi üyesi Teoman Gökçe ve şahsımın hakim ve savcılara oy için baskı yaptığı, bundan rahatsız olan hakim ve savcıların HSYK'ya şikayette bulunacakları belirtilmiştir. Hakim ve savcı arkadaşlarımın benimle ilgili İSİMLERİNİ YAZARAK şikayette bulunmalarını merakla beklemekte olup soruşturmaya açık olduğumu sizin vasıtanızla ilan etmek isterim.'


10 yıl önce