|

Kadir Topbaş'tan 'sağanak' uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulluları 'sağanak yağış' konusunda uyardı. Sağanak yağış uyarılarının yapıldığını belirten ve daha önce iki büyük sağanak yaşandığını hatırlatan Topbaş, "Vatandaşlarımız teyakkuz halinde olmalı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:23 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 14:29 - 8/08/2017 Salı
AA
Son dakika
Son dakika

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulluları 'sağanak yağış' konusunda uyardı.

İstanbul'da iki kez büyük sağanak yaşandığını hatırlatan Topbaş, "Şu anda uzmanlar, 'Bu saatlerde dışarıda olmayın' diye uyarıyorlar. Biz işimizin başındayız. Kente ve insanlığa hizmet vermek adına zamanla yarıştığımız için tabii ki çalışıyoruz. Ancak bu uyarıları vatandaşlarımızın dikkate almasını istiyoruz" diye konuştu. Topbaş, şunları söyledi:

  • "Vatandaşlarımız dikkat etsinler. Başka uyarılar da gelmekte. Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri, Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta veya gelecekteki zaman dilimi içerisinde yine aşırı yağışlar gelebilir. Belediye olarak dere ıslah çalışmalarına yoğun şekilde devam etmekteyiz. Daha önce problemlerin yaşandığı Cendere Deresi'nde, ıslah ettiğimizden beri artık taşkınlar ve buna bağlı sorunlar yaşanmıyor."
"Vatandaşlarımız teyakkuz halinde olmalı"

Pek çok derenin ıslah edildiğini ayrıca ciddi önemler aldıklarını ve almaya devam ettiklerini ancak afet boyutundaki sağanağın önüne geçmenin çok kolay olmadığını vurgulayan Topbaş, vatandaşların teyakkuz halinde olmasını isteyerek, şunları kaydetti:

  • "Bu bakımda bize düşen görevleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz. Şunu ifade etmek isterim. Türkiye'de bir yerel yönetim anlayışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlattık. O dönemlerde "çöp-çamur-çukur dediğimiz zaman diliminde yollardan geçilmez, 35 yaş altı bunu bilmeyecektir, bilemez de. Çöpler toplanamazdı. Su problemi vardı. İstanbul terk ediliyordu."


#İstanbul
#Kadir Topbaş
#Sağanak
7 yıl önce