|

Kariyere akademik destek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yapılacağını tekrarladığı başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavlarına akademisyenler de destek verdi. Akademisyenler öğretmenlik kariyer sınavlarına ilişkin tartışmaları Yeni Şafak’a değerlendirdi.

Yasemin Asan ve
01:46 - 18/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 21:50 - 18/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
​Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer
​Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yapılacağını tekrarladığı başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavlarına akademisyenler de destek verdi. Akademisyenler öğretmenlik kariyer sınavlarına ilişkin tartışmaları Yeni Şafak’a değerlendirdi. Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, “Tepkilerin bir bölümü bilgisizlikten kaynaklanmaktadır” diye konuştu. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ise tepkileri “Öğretmenler yasa yeni çıktığı zaman kendilerini ilgilendiren yasayı okumadan, incelemeden, yeniçeriler gibi ‘istemezük’ davranışında bulundular” diye değerlendirdi.

YENİ HEDEFLERİ OLACAK

  • Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar da öğretmenliğin uygulama ile bir kariyerlik mesleğine dönüştürülmek istendiğini hatırlattı. Bunu öğretmenlik mesleği içinde önemli bulduğunu kaydeden Özcoşar, “Şu ana kadar ki sistem öğretmenleri sadece standart bir noktada tutup kendini geliştirmek için önlerine hedef koymayan bir sistemdi. Bu sınavla öğretmenlere yeni hedefler koymasının önünü açıyor” diye konuştu. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Sadi Seferoğlu da “Bakanlık, öğretmenin mesleki eğitim gelişimine süreklilik getirmeyi amaçlıyor. Konunun çok iyi planlanması gerekiyor” ifadesini kullandı.
#Mahmur Özer
#YKS
2 yıl önce