
CHP Genel Başkan Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden temas kurulması yönündeki önerilere mesafe koyarak kapıyı kapattı.
CHP lideri Özel, son Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Kılıçdaroğlu ile ilişkilerin yeniden kurulmasına sıcak bakmadığını üstü örtük biçimde kurmaylarına iletti. Kaynaklar, "Özel'in bu kararında, Kılıçdaroğlu'nun 'mutlak butlan' beklentisi içinde olması kadar Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin 'CHP'de yönetim gitti gidecek' söylemine pervasızca sarılması etkili oldu" ifadelerini kullandı.
İMAMOĞLU'NUN STRATEJİSİ TERS TEPTİ
Kurmayları Özel'e, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Olumsuz kampanya yürütülmesin' çağrısında da bulundu. Ancak Özel, bu talebe de mesafeli kaldı. Parti kulislerinde ise yolsuzluk ve casusluk soruşturmalarından tutuklu yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim ekibinin Kılıçdaroğlu'na yönelik yürüttüğü eleştirel kampanyanın beklenen sonucu vermediği gibi ters teptiği görüşünde olanlar Kılıçdaroğlu'nun yeniden siyasi denkleme dahil edilmesinden yana kanaat bildirdi.
ARINÇ TARTIŞMASI SÜRÜYOR
Bu görüşe karşı çıkanlarsa, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da Özel'e "Kılıçdaroğlu'nu karşınıza almanız büyük hata. Aranızı düzeltin, partide birliği sağlayın" sözlerine işaret ederek, 'Başkasının fikriyle hareket edemeyiz' eleştirisinde bulundu.










