Kırklareli'de tedirginlik: Lüleburgaz Deresi'nin rengi değişti
21:50, 20/07/2025, PazarG: Güncelleme: 01:05, 21/07/2025, Pazartesi
IHA

Vatandaşlar her geçen gün kirlendiğini belirterek Lüleburgaz Deresi'ne sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Kırklareli'de Dere ve Kocasinan Mahallesi'nden geçen derenin, son günlerde renginin değişmesi ve çevreye yayılan pis koku ile vatandaşlar tedirgin olmaya başladı.
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden geçen derede son günlerde yaşanan ve çevreye yayılan pis koku ile birlikte derenin rengi de değişti.
Lüleburgaz ilçesine bağlı Dere ve Kocasinan Mahallesi'nden geçen derenin, son günlerde renginin değişmesi ve çevreye yayılan pis koku ile vatandaşlar tedirgin olmaya başladı. Koray Sevim isimli vatandaş, "Kurak geçen yaz sezonu nedeniyle Lüleburgaz Deresi bir süredir debi düşüklüğü nedeniyle yosunluydu ve ara ara deremizde balık ölümleri oluyordu. Bugün de yine karşılaştığımız manzara farklı değil, deremiz beyaz bir renk halini aldı. Nedeni bilmiyoruz şu an yetkililerden bunun araştırılmasını istiyoruz. Lüleburgaz Deresi'ni kaybetmek istemiyoruz. Maalesef doğamız her geçen gün kirleniyor. Lüleburgaz Deresi'ne sahip çıkılsın" dedi.

Gündem
Kırklareli'de 'yan baktın' tartışmasında tabanca ile öldürüldü

Gündem
Uyuşturucu tacirlerine büyük vurgun: Piyasa değeri tam 100 milyon TL

Gündem
Kırklareli'nde iki katlı evde çıkan yangında itfaiye eri yaralandı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.