|

Kırmızı listeye pençe

TSK ve MİT’in, Irak’ın kuzeyindeki PKK elebaşlarına yönelik ‘Pençe Harekatı’ndan önemli bir haber daha geldi. Kırmızı listede aranan ‘Savaş Porsipi’ kod adlı Mehmet Soysüren etkisiz hale getirildi. Soysüren, terör örgütünün özel güç sorumlusuydu.

Kıymet Sezer
04:00 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:58 - 10/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilen Mehmet Soysüren
TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilen Mehmet Soysüren

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT koordinasyonunda gerçekleştirilen Pençe operasyonu kapsamında Irak kuzeyine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, PKK bölücü terör örgütünün sözde lider kadrosundan kırmızı listede aranan Savaş Porsipi kod adlı Mehmet Soysüren etkisiz hale getirildi. MİT’in yerel istihbarat desteği üzerine yeri tespit edilen terörist, üç gün süreyle takibe alındı. MİT ve İHA izlemesi ardından en uygun olduğu değerlendirilen yer ve zamanda düğmeye basıldı. Jetler, Sinath Haftanin bölgesindeki terörist hedefe hava harekatı düzenledi. Verilen koordinatlar etkili şekilde vurdu. Nokta operasyonunda PKK’lı terörist Mehmet Soysüren imha edildi. Hava Harekatı’nda ayrıca terörist örgütün sözde elebaşlarının Kandil’de kullandıkları karargahlar da etkili şekilde vuruldu.

PKK’NIN ÖZEL GÜÇ SORUMLUSU

Elbistan doğumlu Soysüren, PKK/KCK üyeliğinden kırmızı listede aranıyordu. Terörist örgütte uzun yıllar bulunan ve lider kadroya yükselen Soysüren, PKK’nın özel güç sorumlusuydu. PKK’nın özel birliklerini yönettiği gibi, dronelar, ileri nesil silahlar da dahil teknolojik silah ve araç gereçlerinin envanteri, kullanılacakları operasyonlar da sorumluluğundaydı. TSK’nın başta MİT olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile etkin koordinasyonu, operasyonlarda başarıyı arttırdı. Savunma sanayiinde milli hamlenin kuvvet çarpanı etkisi yaratan ürünü İHA ve SİHA sistemlerinin de yoğun kullanımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda PKK terör örgütü sözde elebaşları, aranan teröristler listesinden teker teker siliniyor.

İHA'LARDAN ANLIK İSTİHBARAT

Pençe Harekatı kapsamında başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarda ilgili kurumlar ve İHA’lar vasıtasıyla alınan anlık istihbaratlar kilit rol oynadı. Koordinasyon içinde bölgeden sağlanan hızlı ve doğru istihbaratlar kapsamında terör örgütünün sözde elebaşları ile örgütün son dönemde karargah olarak kullandığı yerler tek tek tespit edildi. Yerli üretim mühimmat ve insansız hava araçlarının kullanıldığı operasyonlar kapsamında savaş uçakları terör örgütünün sözde elebaşları ile örgütün önemli lojistik yerlerini vurdu. Hava harekatlarında sivillere yönelik azami hassasiyet gösterildi, nokta atışlarla sadece hedefler etkisiz hale getirildi.

#TSK
#MİT
#PKK
#Pençe Harekatı
#Savaş Porsipi
#Mehmet Soysüren
5 yıl önce