|

Kıyı güvenliğine Türkiye modeli

Libya ile yapılan askeri işbirliği ve danışmanlık mutabakatı uyarınca denizlerin güvenliğinde Türkiye modeli uygulanıyor. Bu kapsamda Libya Kıyı Güvenliği personeline eğitim verilirken, çalışmaların devamında Libya Kıyı Güvenliği Yönetimi Okulu’nun da kurulması planlanıyor.

Kıymet Sezer
00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 07:03 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yerinde eğitimleri dolayısıyla birçok personel burada görevlendirilmiş durumda.
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yerinde eğitimleri dolayısıyla birçok personel burada görevlendirilmiş durumda.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libya ile askeri eğitim, işbirliği ve danışmanlık anlaşması kapsamında faaliyetler sürüyor. Libya ordusunun yeniden teşkili, eğitimi ve donatımı faaliyetleri Türkiye ve Libya’da kesintisiz sürerken, Sahil Güvenlik Komutanlığı da Libya Kıyı Güvenliği Yönetimi’nin yeniden teşkil edilmesi konulu faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Sahil Güvenlik Komutanlığı nezdinde Ekim 2020’den bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında Libya Kıyı Güvenliği Yönetimi yeniden teşkil edildi. Libya Kıyı Güvenliği personeline yerinde eğitimler verildi ve verilmeye devam ediyor. Çalışmaların devamında Libya Kıyı Güvenliği Yönetimi Okulu’nun kurulması planlanıyor. Okulun yanı sıra eğitim yönetim sistemi de oluşturulacak. Bu doğrultuda Libyalı personelin güncel bilgi ve teknolojilerle donatılarak yeniden eğitime tabi tutulması planlanıyor.

GÖÇLE MÜCADELEDE KRİTİK MİSYON

  • Halen başta göç yönetimi olmak üzere Mavi Vatan’ın muhafazasında yoğun görev üstlenen Sahil Güvenlik Komutanlığı, verilen eğitimlerle Türkiye modelini Libya’ya aktarıyor. Yoksulluk ve atışma bölgelerinden kaynaklı Afrika’dan Avrupa’ya göç rotası üzerinde bulunan Libya’nın düzensiz göçle mücadelesine destek amacıyla Türkiye tarafından ülkeye sahil güvenlik kontrol botları gönderilmişti. Başkent Trablus’ta Libya Sahil Güvenlik Genel İdaresine teslim edilen botlarla, Libya Sahil Güvenlik ekiplerine denizde uygulamalı eğitimler de verildi. Söz konusu personel, 2021’in ilk yarısından itibaren göçle mücadelede başarılı faaliyetler yürüttü. Düzensiz göçmenlere müdahale edildi. Libya kıyı güvenliği personelinin eğitimi ve donatımında misyon üstlenen Türkiye’nin desteği devam edecek.
#Libya
#Türkiye
#Kıyı Güvenliği Yönetimi Okulu
3 yıl önce