Konkordato ilan eden firmada bir milyarlık vurgun: 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Tosuncuk'tan sonra en büyük dolandırıcılık olayı'

22:02, 07/02/2026, Cumartesi
DHA
Konkordato ilan eden firmada bir milyarlık vurgun: 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Tosuncuk'tan sonra en büyük dolandırıcılık olayı'
Yalova'da işçiler ve tedarikçi firmalar, kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri et firmasına suç duyurusunda bulundular.

Yalova'da yaklaşık 50 işçi ve tedarikçi firmalar, paravan firmalar vasıtasıyla verilen karşılıksız çekler nedeniyle kendilerini 1 milyar lira dolandırdığını öne sürdükleri et ve et ürünleri firması sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat İbrahim Halil Açıkgöz, 1 milyar liralık vurgun olduğunu iddia ederek, “Bugün mağdurlarla beraber Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Tosuncuk’tan sonra en büyük dolandırıcılık olayıyla karşı karşıyayız'' dedi.

Bursa-Yalova kara yolu üzerinde faaliyet gösteren et ve et ürünleri hizmeti veren firma, 2025 Aralık ayında konkordato ilan ederken, 50 çalışanını işten çıkardı. Firmayla et ve hayvan tedariki gerçekleştiren taşeron firmalar ile maaş ve tazminatlarını alamadıklarını öne süren işçiler, firma sahipleri Serdar Y., Nurçin Y. Serdar A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mağdur tarafın avukatı İbrahim Halil Açıkgöz, 1 milyar liralık vurgun olduğunu iddia ederek,
“Bugün mağdurlarla beraber Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Tosuncuk’tan sonra en büyük dolandırıcılık olayıyla karşı karşıyayız. Yaklaşık 1 milyar liralık bir vurgun söz konusu. Birçok mağdur vardır. Burada olay şu şekilde ilerliyor. Bir yere ortak olduğunu iddia ediyor. 3 milyar liralık et sektöründe dev yatırımlar yaparak sahte haberlerle insanları manipüle ediyorlar''
dedi.

' MÜVEKKİLİMİN ZARARI 16 MİLYON LİRA'

Müvekilinin zararının 16 milyon lira olduğunu söyleyen Avukat Yiğit Yavaş ise, şüphelilerin kurdukları paravan düzenek ile mağdurları zarara uğrattığını belirterek,
“Müvekkilimizin toprağının zararı yaklaşık 16 milyondur. Bu süreçte sadece müvekkilin ve diğer mağdurların iyi niyeti suistimal edilmemiş, aynı zamanda mülkiyet hakkının ve ticari hayatı korumayı amaçlayan konkordato müessesesi de bu suçun kalkanı olarak kullanıldığını düşünmekteyiz. Şüpheliler, 3 milyar TL gibi yatırım vaadiyle, gerçeği yansıtmayan medya haberleriyle piyasaya suni itibar pompalanmış ve sahte güven ortamı oluşturulmuştur. Bu şekilde piyasadan milyonlarca liralık mal toplanmıştır. Şirketin mali durumunu gizlemek ve mal kaçırmak amacıyla konkordato süreci bir dolandırıcılık maskesi olarak kullandığını düşünmekteyiz''
diye konuştu.

'135 MİLYON LİRA DOLANDIRILDIM'

Tedarikçi firma sahibi Murat Açıköz , firma tarafından 135 milyon lira paravan şirket çekleriyle dolandırıldığını belirterek,
“Hala tehdit alıyorum. Adamların bana tek söylediği cümle, 'Beni bu ülkede tutuklayacak hakim ve savcı yok' Adalet Bakanlığı'ndan bu konuda yardım bekliyorum”
dedi.
Bakan Tunç'tan IBAN uyarısı: Hesap numaranızı kullandırmayın
Gündem
Bakan Tunç'tan IBAN uyarısı: Hesap numaranızı kullandırmayın
Sahte dekontla besiciyi 650 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı
Gündem
Sahte dekontla besiciyi 650 bin lira dolandıran şüpheli tutuklandı
Arkadaşına iyilik yaptı, 16 yıl hapis aldı: 'Çocuğumuzun bitişini izliyoruz'
Gündem
Arkadaşına iyilik yaptı, 16 yıl hapis aldı: 'Çocuğumuzun bitişini izliyoruz'

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026