|

Mayıs 2002'de seçim

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 2002'nin ilkbaharında seçimlere gidilebileceğini belirtti. Partisinin Abant'ta süren toplantısında verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kutan, ülkenin büyük sıkıntı içinde olduğunu ve en kısa sürede seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
00:00 - 17/08/2001 Cuma
Güncelleme: 21:03 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Recai Kutan, "Erken seçim ihtimali ne zaman?" şeklindeki bir soruyu ise "2002 Mayıs'ta" diye yanıtladı. Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 5+5 yıl şeklinde olabileceğini de belirten Kutan, "Sayın Sezer Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geldikten sonra şartları tesbit ettim ve anladım ki, iki defa 5 yıllık dönem uygun değil. Tek dönem olsun diyor. Bence bu ölçüde katı bir karar vermek uygun olmaz" diye konuştu.



Kutan, Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilmesiyle ilgili olarak "Biz diyoruz ki, bu ülkeye hayırlı hizmetler yapacak herkese başarılar dileriz. Tayyip Erdoğan'a da başarılar dilerim" dedi. Bu arada, çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un aynı zamanda İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüteceğini de söyledi.



#Recai Kutan
#AK Parti
#Saadet Partisi
#Erken seçim
23 yıl önce