|

MEB LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere geçiş sistemine ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu "http://odsgm.meb.gov.tr " adresinden yayımlandı. Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak. Liselere geçiş sınavı ortaokul son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik 2 Haziran'da düzenlenmişti. Tercih ve yerleştirme kılavuzu e-okul üzerinden ve MEB'in resmi sitesi üzerinden sorgulanabilir. İşte 2018 Liselere Giriş Sınavı (LGS) giriş ve yerleştirme kılavuzunu öğrenme sorgulama ekranı...

Yeni Şafak
07:09 - 27/06/2018 Wednesday
Güncelleme: 08:21 - 27/06/2018 Wednesday
AA
LGS'de yaklaşık bir milyon aday ter dökmüştü.
LGS'de yaklaşık bir milyon aday ter dökmüştü.

Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü, 2 Haziran'da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı'nın tercih ve yerleştirme kılavuzu MEB tarafından açıklandı.

Öğrenciler, tercih ve yerleştirme kılavuzu
adresinden sorgulama sayfası açıldığında sonuçlarına ulaşabilecek.

Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

MEB, 2 Haziran'da gerçekleşen LGS'nin sonuçlarını bugün saat 16:00'da açıklamıştı.


LGS'ye yaklaşık 1 milyon öğrenci girdi

MEB'den yapılan açıklamada öğrencilerin, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebileceği duyuruldu.

Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657'si sınava girdiği, 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verildiği belirtildi.

Ayrıca MEB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplanmış ve yayımlanmıştır. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.

Sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacaktır."

İtiraz en geç 5 gün içinde yapılabilecek

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların
www.meb.gov.tr internet
adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

2018 ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınav ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

#MEB
#LGS
6 years ago