|

MEB: Özel öğretim kursları kapatılacak

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin yerine açılan özel öğretim kursları ile temel liselerin, 2018-2019 öğretim yılı sonu itibariyle kapatılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 00:02 - 29/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin yerine açılan özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacağını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemelerin yer aldığı duyuru yayımlandı.

Duyuruda, şu bilgilere yer verildi: “Veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir. Örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek.”

TEMEL LİSELER DE KAPANIYOR

  • Duyuruda, “
    Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde açılan temel liseler de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak.
    ” ifadesi kullanıldı. Duyuruda, bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda naklinin yapılabileceği aktarıldı.
#MEB
#Özel
#Eğitim
5 yıl önce