|

MEB ücretli öğretmenlik atama sonuçlarını açıkladı

MEB, mazerete bağlı ikinci defa yer değişikliği hakkı tanınan öğretmenlerin atama sonuçlarını açıkladı. Aday öğretmenler, 2018 Eylül Mazerete Bağlı Ek Yer Değiştirme Sonuçlarını öğrenmek için kurumun internet sitesinden T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilecekler.

Yeni Şafak
19:30 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 19:33 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı, mazerete bağlı ikinci defa yer değişikliği hakkı tanınan öğretmenlerin atama sonuçları açıklandı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Mazerete bağlı ikinci defa yer değişikliği hakkı tanınan öğretmenlerimizin atama sonuçları açıklandı." ifadeleri kullanıldı.


Aday öğretmenler kurumun internet sitesinden T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilecekler.


MEB tarafından başvuruların alındığı ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinde yapılmıştı.
üzerinden TC kimlik numarası ve kişisel şifrelerle giriş yapan ücretli öğretmen adayları, e-Devlet üzerinden karşılarına çıkan formu doldurarak başvurularını yapmışlardı.

Ücretli öğretmenlik başvurularında yeni dönem

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtilmişti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu ifadelere yer verilmişti:

"Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılan ücretli öğretmenlik başvurularında 24.01.2018 tarihi itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bundan böyle ücretli öğretmenlik müracaatları e-Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacaktır. Hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1.dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların 2.dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir."

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de ücretli öğretmenlik başvuruları alınmaya başlandı. Ücretli öğretmenlik başvurusu hakkında konuşan Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmayanların 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. yarıyılında ücretli öğretmen olarak görevlendirilmesi mümkün olmayacaktır" dedi.

#MEB
#Öğretmen
6 yıl önce