|

Mektupla talimat

FETÖ'cüler, haberleşmede mektubu da kullanmış. Tutuklu örgüt imamı D.Ş., 'ölü mektup posta kutusu' yöntemini şöyle açıkladı: Belirlenmiş özel bir posta kutusuna mektuplar bırakılıyor. İlgili FETÖ'cü zarftaki talimatı alıp gereğini yapıyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen

FETÖ'nün mahrem yapılanmada kullandığı ankesörlü telefonların ardından yeni bir haberleşme sistemi daha deşifre oldu. Bu ayrıntı ise FETÖ'den tutuklu mahrem imam D.Ş.'nin itiraflarıyla ortaya çıktı. D.Ş., mahrem imamların kullandığı haberleşme sistemin adının "ölü mektup posta kutusu" anlamına gelen "Dead letter post box" olduğunu söyledi.

ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ POSTA KUTUSU

Bu haberleşme sistemini kullanan FETÖ'cü imamların birbirlerinden habersiz olduğunu ve kimlik bilgilerini bilmediğini belirten D.Ş., haberleşmenin nasıl sağlandığını şöyle anlattı: “Fiili olarak onların belirlemiş olduğu belli yerlerdeki özel posta kutularına mahrem imamlar haberleşecekleri konuları mektup şeklinde yazıp bırakmaktadırlar. Daha sonra diğer mahrem imam bu posta kutusundan söz konusu mektubu alıp gereğini yerine getirmektedir.”

#FETÖ
#Mahrem Yapılanma
6 yıl önce