4 aydır hastanede tedavi gören eski Ulaştırma Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir vefat ett. Menzir, bugün Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenecek tören sonrası toprağa verilecek
Eski Ulaştırma Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir, tedavi gördüğü İstanbul'daki hastanede hayatını kaybetti. Hastane yetkilileri, yazılı bir açıklama yaparak, Necdet Mezir'in kalp durması sonucu vefat ettiğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Necdet Menzir, 11 Eylül 2012 tarihinde International Hospital acil servisine solunum yetmezliği, kalp durması tanıları ile getirilmiştir. Yapılan tıbbi müdahale ile kalp tekrar çalıştırılmış, ardından hastanemizin yoğun bakım servisine alınarak yaklaşık 4 aylık bir süreyle takip ve tedavisi sürdürülmüştür. Bugün saat 11.00 civarında tekrar kalp durması gerçekleşmiş olup, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alınamamış ve saat 12:02'de vefat etmiştir.'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir'in kızı Zuhal Üreten'i arayarak başsağlığı diledi. Başbakan Erdoğan, Menzir'in kızı Zuhal Üreten'i telefonla arayarak başsağlığı diledi. Zuhal Üreten ve eşi Orhan Üreten, taziyelerin ardından hastaneden ayrıldı. Üreten'in hastaneden çıktığı sırada oldukça bitkin ve üzüntülü olduğu görüldü. Gazetecilere konuşmak istemeyen Üreten, hastanenin gerekli açıklamaları yaptığını ve üzgün olduğunu söyledi. Üreten ve eşi aracına binerek hastaneden ayrıldı.
Menzir içinBayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek. Buradaki törenin ardından Menzir'in cenazesi, Fatih Camisi'ne götürülecek. Menzir'in cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Öte yandan Fenerbahçe de, yayınladığı mesajda, ''Kulübümüzün 6852 sicil numaralı üyesi ve aynı zamanda 1997-1998 yıllarında Ulaştırma Bakanlığı da yapmış olan Necdet Menzir'in, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Necdet Menzir'in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere International Hastanesi'ne geldi. Hastaneye girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, Menzir'in uzun süredir rahatsızlığı olduğunu belirterek, 'Uzun bir süredir yoğun rahatsızlığı devam eden Sayın Bakanımız Hakk'ın rahmetine kavuştu, mekanı cennet olsun. Ülkemize muhtelif yerlerde görevler yapmış, emniyet teşkilatında hizmet vermiş, bakan olarak ülkeye hizmet vermiş değerli bir büyüğümüz. Ailesine taziyede bulunmak amacıyla bizde hastaneye geldik. Rahatsızlığı karaciğer değişikliği yapılmıştı ve başka bir rahatsızlıktan dolayı da problemleri mevcuttu. Ağır bir rahatsızlığı uzun bir süredir çekiyordu' dedi.
1945 yılında Bursa'da doğan Necdet Menzir, Ankara Polis Akademisi'ni bitirdi. Ordu, Denizli, Diyarbakır ve Olağanüstü Hal Bölge, Kocaeli ve İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü yaptı. 20. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Menzir, Ulaştırma Bakanlığı görevinde de bulundu. Menzir, evli ve 2 çocuk babasıydı.






