|

Mesaj sınırda verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Afrin zaferini boşa çıkarmak için Suriye’de gizli anlaşma yapan ABD ve Fransa’nın yanısıra tüm dünyaya sınırdan mesaj verdi. Mehmetçik’in Afrin’e fırtına gibi girdiğini belirten Erdoğan, “PKK’nın başını ezeceğiz. Bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:01 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türk askerinin Afrin’de mazlumlara zulmettiğini iddia eden İsrail Başbakanı Netanyahu’ya sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerinden temizlediğimiz yerlerde bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olanlar aynı yerlerde daha önce dalgalanan paçavraların sözünü bile etmez, çünkü bunların derdi sadece ve sadece Türkiyedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana ve Hatay 6. Olağan İl Kongreleri’nde konuştu. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 348 olduğunu açıklayan Erdoğan, Türk askerinin Afrin’de mazlumlara zulmettiğini iddia eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert çıktı. Erdoğan, şunları söyledi: “Dün İsrail’in başbakanı, muhatabım değil de bir laf etmiş. Ettiği lafa bak. Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış. Hani hüküm veya hükm-i ilahi: “Kulakları var duymaz. Ağızları dilleri var hakkı söylemez, kalpleri mühürlü...”

GAZZE’DE YAPTIKLARIN ORTADA

Dünyada İsrail ordusunun ne kadar zalim olduğunu benim anlatmama gerek yok. İsrail ordusu ve İsrail mazlumlara karşı cesur ama mazlumların dışında cesur değil. Korkak, ürkek. Zalimler hiçbir zaman cesur olamaz ve zalimler hiçbir zaman zafer anıtı dikemez. Kalkmış bizim Afrin’de mazlumlara kalkıp da oralarda askerimizin zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çekidüzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz. Ama senin derdin teröristler değil, çünkü sen terör devletisin. Ve terör devleti olarak da işte Gazze’de yaptıkların ortada, Kudüs’te yaptıkların ortada.

NÜKLEER SİLAHIM VAR DİYE HAVA ATMA

Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok, sevenin! İşte BM’de Kudüs’le ilgili attığın adıma aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Ve şunu bileceksin: Mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Dünyada dolaşacak gezecek yer bulamazsın. Bu kadar açık konuşuyorum. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de kalkıp olumlu bir kelam bulamazsın.”

PAÇAVRALARIN SÖZÜNÜ BİLE ETMEZLER

Erdoğan, “Terör örgütlerinden temizlediğimiz yerlerde bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olanlar aynı yerlerde daha önce dalgalanan paçavraların sözünü bile etmezler, çünkü bunların derdi sadece ve sadece Türkiyedir. Bunların karın ağrısının sebebi Türk milletidir. Dünyanın dörtbir yanından gelip hiçbir değere saygı duymadan en acımasız, en zalim şekilde coğrafyamızı çiğneyenlere ses çıkarmayanların Türkiye’den şikayet etmeye hakları kesinlikle yoktur. Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur. İşgalcilik ayıbımız yoktur” dedi.

İŞGALCİSİN, TERÖRİSTSİN

Erdoğan, “Ey Netanyahu sen işgalcisin ve şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. İnanıyorum ki İsrail halkı bu yaptıklarından rahatsız ve sen kalkıp da bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Önce haddini bu noktada bileceksin” şeklinde konuştu.

GİTTİĞİMİZ YERE SEVGİ GÖTÜRÜRÜZ

“Gittiğimiz yere sadece huzur götürürüz biz. Medeniyet götürürüz, sevgi götürürüz” diyen Erdoğan, “Kimse bu bayraktan rahatsız olmasın. Onun için kimse Türkiye’nin, Türk askerinin varlığından rahatsız olmasın. Biz sadece teröristin tepesine bineriz. DEAŞ’ın başını nasıl ezmişsek YPG ve PKK’nın başını da öyle ezeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatay ve Kilis esnafına müjde

Suriye’deki durumdan olumsuz etkilenen Hatay ve Kilis’e yeni bir müjde veren Erdoğan, “Hataylı ve Kilisli kardeşlerime müjde var. Esnaflarımızın Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarını bir yıl erteledik. İşverenlerimizin SSK borçları için adım attık. Geçtiğimiz aralık ayından önümüzdeki hazirana kadar olan SSK borçlarının ertelenebilmesine de imkan sağladık” dedi.

  • Kosova Başbakanı’na
    yazıklar olsun
  • Kosova’da MİT tarafından yakalanan 6 FETÖ mensubuna da gönderme yapan Erdoğan, “Pensilvanya da gelecek. Bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin. FETÖ’nün okullarını Türkiye Maarif Vakfına devreden, fitne yuvalarını kapatan, iş adamı kılıklı ajanlarını kulaklarından tutup atan herkes bizim dostumuzdur, kardeşimizdir” dedi.
  • SOLUĞUMUZ ENSELERİNDE
  • Erdoğan, şöyle devam etti: “MİT paketledi getirdi. FETÖ ihanet çetesinin mensupları dünyanın neresine kaçarsa kaçsın soluğumuz enselerindedir. Ne FETÖ’ye ne de benzer yapılara asla geçit vermeyeceğiz. Asıl hainleri bırakıp gariban insanların peşine düşenleri de affetmeyiz.
  • NE İLK NE DE SON
  • Kosova’daki operasyon ne ilktir ne de son olacaktır. Kosova Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Ama Başbakana da ‘Yazıklar olsun!’ diyorum. FETÖ mensuplarını bize veren istihbaratçıları, İçişleri Bakanını görevden almak tarihi hatadır. Onlar görevini yaptı. Ama sen onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elysees Sarayı’nda ne yapıldıysa onu yaptın. Kosova’yı ABD’den sonra kabul eden ikinci ülke Türkiye. Bunu nasıl yaparsın!”

#Afrin
#Recep Tayyip Erdoğan
#PKK
#Netanyahu
#Filistin
#Hatay
6 yıl önce