|

Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı

Meteoroloji günler öncesinden uyardığı sağanak yağış İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Sağanak, vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmur zaman zaman etkili olurken, çakan şimşekler ise gökyüzünü aydınlattı. Meteoroloji, yağışların öğle saatlerine kadar süreceğini belirtip sel ve su baskınına karşı uyardı.

Yeni Şafak
08:18 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:32 - 6/09/2018 Perşembe
İstanbul'da sağanak yağış zor anlar yaşattı.
İstanbul'da sağanak yağış zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden önce uyardığı sağanak yağış gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Yağan yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Sağanak nedeniyle E-5 karayolu, bazı ana arterler ve sokak aralarında su birikintileri oluştu. Sürücüler, yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.

Galata Köprüsü'nde bulunan bazı vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden balık tutmaya devam etti.


METEOROLOJİ'DEN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; gece ve öğle saatlerine kadar boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.


ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Yağmur zaman zaman etkili olurken, şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul Boğazı'nda çakan şimşekler objektiflere yansıdı.

#İstanbul
#Meteoroloji
#sağanak yağışı
#hava durumu
#İstanbul hava durumu
6 yıl önce