İçişleri'nde yeni görev dağılımı belli oldu: Kübra Güran Yiğitbaşı'na 'Jandarma' sorumluluğu
21:51, 25/02/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 21:57, 25/02/2026, Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve yardımcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmişti.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi göreve geldikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Bakan Yardımcılarına da yeni atamalar yapılmıştı. Bakanlık, Kübra Güran Yiğitbaşı, Bülent Turan, Ali Çelik ve Mehmet Cangir’e tevdi edilen yeni görev dağılımlarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevlerine yapılan atamaların ardından, bakanlık bağlı birim ve kuruluşlarının yeni görev dağılımı açıklandı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi imzasıyla yapılan düzenlemeye göre, bakan yardımcılarının sorumlu olacağı birimler yeniden belirlendi.
Kübra Güran Yiğitbaşı'na 'Jandarma' sorumluluğu
Bu kapsamda Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Eğitim Dairesi Başkanlığı, İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bağlandı.
Bülent Turan, 'hukuk hizmetleri' ile görevlendirildi
Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın sorumluluğuna ise Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İç Denetim Birimi Başkanlığı, TBMM İlişkiler, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) ile Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) verildi.

Kübra Güran Yiğitbaşı - Ali Çelik - Mustafa Çiftçi - Cumhurbaşkanı Erdoğan - Bülent Turan ve Mehmet Cangir.
Ali Çelik, Emniyet'e bakacak
Bakan Yardımcısı Ali Çelik’e Emniyet Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık, İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ) ile Polis Akademisi Başkanlığı bağlandı.
AFAD ve Göç İdaresi, Mehmet Cangir'in sorumluluğunda
Bakan Yardımcısı Mehmet Cangir ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığından sorumlu olacak.
Vekalat sırası da belirlendi
Düzenlemeye göre, bakan yardımcılarından birinin görevde bulunmaması halinde yazılış sırasına göre bir sonraki bakan yardımcısı vekâlet edecek.
Doğrudan Bakanlık makamına bağlı birimler
Öte yandan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Sekreterlik ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü doğrudan Bakanlık Makamına bağlı olarak görev yapacak.

Gündem
İçişleri ve Adalet bakan yardımcıları değişti

Gündem
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin namaz kılan öğrencilerin videosuna yaptığı yorum çok sayıda beğeni aldı

Gündem
İçişleri Bakanı Çiftçi: Müsaade etmeyeceğiz
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.