|

Mücadelede ikinci aşama

PKK'dan temizlenip hakimiyet sağlanan bölgelerde ikinci aşamaya geçildi. İkiyakalar, Beytüşşebap ve Faraşin gibi bölgelerde temizlik devam edecek. Bölgeyi karış karış gezen Mehmetçik, güvenliği sağladığı noktalarda kalıcı olacak. Bu kapsamda birçok noktada geçici üs bölgeleri oluşturuluyor.

Kıymet Sezer
04:00 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:48 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İkiyakalar, Beytüşşebap ve Faraşin gibi bölgelerde temizlik devam edecek.
İkiyakalar, Beytüşşebap ve Faraşin gibi bölgelerde temizlik devam edecek.

Kırsalda devam eden terörle mücadele operasyonlarıyla kritik noktalarda hakimiyeti sağlayan güvenlik güçleri, ikinci aşama için düğmeye bastı. Örgütün barındığı alanlarda ayrıntılı temizlik başladı. İkiyakalar, Beytüşşebap ve Faraşin Yaylası karış karış temizlendi. Gizlenmiş silah ve mühimmatlar imha, tespit edilen inler yok ediliyor, teröristler etkisiz hale getiriliyor.

ÖRGÜT BİR DAHA BARINAMAYACAK

Terör yuvası haline gelen başta İkiyaka Dağları olmak üzere bu bölgeler, bir daha teröristlerin barınmasına imkan vermeyecek şekilde temizlenecek. Örgütün yeniden tahkimat girişimlerine karşı, aralıklı olarak derinlikli operasyonların devam etmesi bekleniyor. İHA ve SİHA’ların da desteğiyle başlarını kaldıramayan teröristler, inlerinde yok edilecek.

GEÇİCİ ÜSLER OLUŞTURULUYOR

Teröristlere saldırı şansı bırakmayan operasyonlar uzunca bir süredir devam ediyor. Terörle mücadele harekatları Şırnak, Hakkari, Tunceli ağırlıklı olarak ve örgütün Karadeniz’e açılım çabalarını bertaraf etme amaçlı ilerliyor. Bu bölgeler karış karış temizlendikten sonra geçici üs bölgeleri oluşturulacak. Bölgede birçok kritik noktada güvenlik güçlerinin hakimiyeti pekiştirilecek.

ELEBAŞLARI TESLİM

Kararlı operasyonlar sonucu sözde lider kadroda yer alan 8 terörist son 20 günde etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, İkiyakalar bölgesindeki operasyonda öldürülen kırmızı listedeki Bager Andok kod adlı terörist Fatih Özden de yer aldı. Mücadele bir ilke de sahne oldu. Gri listede aranan teröristlerden Adil kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu teslim oldu.

ÖRGÜTTEN KAÇIŞLAR ARTTI

Ne yurt içi, ne de yurt dışında kaçacak delik bulamayan teröristlerin her hareketleri İHA ve SİHA’larla takip ediliyor. Bu durum örgütten kaçışları arttırdığı gibi, örgüte katılımları da en alt seviyeye düşürdü. Örgüt içindeki elebaşları da teröristler üzerindeki etkisini kaybetmeye başladı. Çöküş süreci, telsiz görüşmeleri ve teslim olan teröristlerin ifadelerine de yansıdı.


Teslim olsunlar

Tunceli'de PKK terör örgütüne karşı yürütülen kararlı mücadele sonrasında önemli kayıplar veren örgütten kaçışlar hızlandı. Mazgirt ile Nazımiye ilçesi arasındaki bölgede dün sabah yapılan arazi aramasında, 2 PKK'lının silah ve mühimmatlarını araziye gizleyerek sivil kıyafetlerle kaçtığı tespit edildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, PKK'nın Tunceli'de bu yıl büyük kayıp verdiğini belirterek, “Arazide hareket edemiyorlar ve tek çare örgütten kaçmak onlar için. Bu yıl örgüt Tunceli'de büyük darbe yedi, lider kadrosunun tamamına yakını etkisiz hale getirildi, örgütten birçok kişi kaçtı. Kaçmak için fırsat kollayan çok sayıda teröristin bulunduğunu da biliyoruz. Arazi hakimiyeti tamamıyla güvenlik güçlerimizin elinde, gelip teslim olsunlar” dedi.

#TSK
#Operasyon
#Mehmetçik
6 yıl önce