|

Öğretmen olacaktı

Avlar ailesi, PKK’lı teröristlerin Afrin’den attığı roketle hayatını kaybeden 17 yaşındaki Fatma Avlar’a ağlıyor. Aynı saldırıda yaralanan ağabey Bilgey Avlar (21) “Vatan sağ olsun. Öğretmen olmak istiyordu. Hayallerini yaşayamadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:09 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fatma Avlar’ın aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, kardeşinin en büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyledi.
Fatma Avlar’ın aynı saldırıda yaralanan ağabeyi, kardeşinin en büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyledi.

Suriye’nin Afrin bölgesinden PYD/PKK’lı teröristlerce ateşlenen roket, Reyhanlı’da yaşayan Avlar ailesinin 17 yaşındaki kızları Fatma’nın hayatına mal oldu. Saldırı sonrası evleri harabeye dönen Avlar ailesi, kızları Fatma’yı zamansız kaybetmenin hüznünü yaşıyor. Aftma Avlar’ın aynı saldırıda yaralanan ağabeyi 21 yaşındaki Bilgey Avlar, kardeşinin yarım kalan hayallerini anlattı. Özel bir hastanede tedavisi devam eden ağabey Avlar, KKTC’de üniversite öğrencisi olduğunu ve 3 hafta önce yarıyıl tatili nedeniyle memleketi Reyhanlı’ya geldiğini söyledi.

KÜÇÜK KARDEŞİM DE YANINDA UYUYORDU

Beşiktaş taraftarı olan kız kardeşi Fatma’ya Kıbrıs’tan hediye olarak taraftar bardağı getirdiğini anlatan Avlar, bardağı verdiğinde büyük sevinç yaşayan kardeşinin o anını unutamadığını ifade etti. Yaşadığı kaybın şokunu üzerinden atamayan ağabey Avlar, 4 kardeşi ile aynı odada uyuduklarını, en küçük kız kardeşinin ise Fatma ile aynı kanepede bulunduğunu anlattı. Bilgey Avlar, en küçük kardeşinin hayatta kalmasını, “Annem sabah uyandığında küçük kardeşimi kanepenin yanındaki sobanın yanına yer yatağına koymuş. Ben de karşı kanepede yatıyordum. Benim kanepenin yanında da diğer kardeşim yerde yatıyordu” ifadeleriyle anlattı.



ÇIĞLIK SESLERİYLE UYANDIM

Patlama sonrası büyük bir gürültüyle uyandığını vurgulayan Avlar şöyle devam etti: “Uyuyorduk. Birden patlama sesi duydum. Feci bir ağrıyla ve annemin ‘Fatoş, Fatoş’ diye çığlık sesleriyle uyandım. Ağrım vardı ama hemen kalktım ayağımın üstüne. Etraf simsiyah hiçbir şey görünmüyordu. Tavana baktım delinmişti. Sonra kız kardeşimin yanına gittim. Annem Fatoş diye bağırıyor ama kardeşim tepki vermiyordu. Baktım karnından yaralanmış. O anda zaten ayağım döndü ve üstüne düştüm.”

HAYALLERİNİ YAŞAYAMADI

Avlar, diğer 2 kardeşinin yerde yatıp kanepenin altında kalması sayesinde düşen parçalardan zarar görmediğini belirterek, şunları anlattı: "Beni alıp hastaneye götürdüler. İlk tedavim sonrası eve dönüp bakmak istedim. Kardeşimin durumunu öğrenmek istedim. Orada başınız sağ olsun dediler. Meğer uyurken vefat etmiş. Anlatılmaz bir şey vatan sağ olsun. Hayallerini yaşayamadı. Öğretmen olmak istiyordu. 'İzmir'de okuyacağım' diyordu. 'Buraya sürekli bomba düşüyor, siz de oraya gelirsiniz' diyordu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Melek oldu uçtu gitti."


Erdoğan’dan taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatma Avlar’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Önceki akşam merhumenin babası Ahmet Avlar ile telefonla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, merhumeye Allah’tan rahmet, aileye metanet ve sabır diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, masum insanların canına kasteden terör örgütüyle kararlı biçimde mücadeleye devam edileceğini belirtti.

#Reyhanlı
#PKK
#Fatma Avlar
6 yıl önce