|

'PKK bayrağı önünde konser verenlerle işimiz olmaz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla mitinginde konuşma yaptı.

Aa
00:00 - 12/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 18:01 - 12/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
'PKK bayrağı önünde konser verenlerle işimiz olmaz
'PKK bayrağı önünde konser verenlerle işimiz olmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bakınız, eğer bir Anavatan Partisi, bir Demokrat Parti, parlamentoda oylamaya gelmiş olsaydılar,Türkiye'de bugün süresi dolmuş olan bir cumhurbaşkanının görevi lmayacaktı" dedi.



Erdoğan, Muğla'da partisince eski Otogar Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu.



Konuşmasına, Yunus Emre'nin "Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgiiçin, dostun bağı gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik" dizeleriylebaşlayan Erdoğan, AK Parti'nin dünya görüşünün ve hayat felsefesinin bu olduğunu söyledi.



Erdoğan, "Biz sizleri 'yaradılanı severiz yaradandan ötürü' anlayışıyla seviyoruz" dedi.


Başbakan olarak Muğla'ya 4 kere geldiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:"Siz milletsiniz, siz cumhursunuz. İrade sizin, karar sizin. Sizin dilediğiniz olacak.



22 Temmuz'da sizin sesiniz duyulacak. Bu sesi kısmak isteyenlerin sesiduyulmayacak. Bizim saatimiz bir yerlere ayarlı değil, bizim saatimizmillete ayarlıdır. Halka rağmen halkçılık yapanlar varsın hizipçilikten medet umsunlar.



Onlar varsınlar siyaset meydanını, seçim meydanını gladyatörlerin vuruştuğu meydana dönüştürmeye çalışsınlar. Onlar varsın Meclis'te yasama görevi yerine Meclis'in dışında kendilerine rol üstlensinler.




Bu CHP bu ülkeye çok bedel ödetti. Bir daha bu bedeli ödemeyelim. Aynı şekilde Doğruyol'a, MHP'ye ANAP'a gönül vermiş kardeşlerime de sesleniyorum. İyi düşünelim. Bakınız, eğer bir Anavatan Partisi, bir Demokrat Parti parlamentoda oylamaya gelmiş olsaydılar, Türkiye'de bugün süresi dolmuş olan bir cumhurbaşkanının görevi olmayacaktı

Şimdi niye bu var? Bunlar görülmüş şeyler değil. Ha olmaz şeyler diyebir şey yok, olabilir.



ÖZAL'IN KEMİKLERİ SIZLIYOR


Anavatan Partisi milletvekilleri de Genel Kurul'a girmedi ama şimdi ANAP diye bir şey kaldı mı? Merhum Özal'ın kemikleri sızlıyordur. Eyvahkimlere kaldı şu ANAP? Ben onun için ANAP'a gönül vermiş olankardeşlerime de sesleniyorum. Özal ile başlayan sürecin şu anda nasıltersyüz edildiğini gör ve 22 Temmuz'da da kararını buna göre ver. 1970model demode sloganlarla milletin kalbine girmeye çalışıyorlar. Bu üslupmilletimizin üslubu değildir. Bu üslubu milletimiz onaylamayacaktır. "



BİZİM O TÜR SANATÇILARLA İŞİMİZ YOK

AK Parti GenelBaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal PKK bayrağının önünde konser verenlerle beraber şu anda seçim meydanlarında dolaşıyor.



Neymiş? Sanatçıymış. Bizim o tür sanatçılarla da işimiz yok" dedi. Erdoğan, AK Parti'nin Muğla mitinginde yaptığı konuşmada,cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönünde attıkları adımı anlattı. "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın buna karşı çıktığı", "CHP'nin milletten kaçtığı" görüşlerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:


DEMOKRASİYE SAYGISIZLIK


"Sayın Baykal bir alemdir. Akşam yatar bir başka, sabah kalkar bir başka. Aynen böyledir. Bir dediği bir dediğini tutmaz. Sayın Baykal, 'Parlamento içinden cumhurbaşkanı istemiyoruz' diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu bir defa demokrasiye saygısızlıktır. Bu, cumhura saygısızlıktır.



Halk 550 milletvekili gönderiyor. Bu milletvekillerinin içinde cumhurbaşkanlığı yapacak bir tane adam yok mu? Nasıl göndermezsin?' Dışarıdan' diyor. Biz dışarıdan olanları da gördük. Niye bunu kabullenmiyorsun? Ha, bunu istemiyorsan gidelim millete. Dışarıdan olanlar da aday olsun. Onlar da yarışsın. Milletvekillerimiz de yarışsın, partinin adayları da yarışsın. Bakalım kim cumhurbaşkanı olacak? Başımız, gözümüz üstünde yeri var.


Daha ne diyelim? Biz çıkış yolu arıyoruz, Sayın Baykal tıkamak için mızıkçılık yapmaya başladı. Mızıkçılık yapıyor daha şimdiden. Şimdiden kapıları kapıyor. Çünkü başına gelecek olanı biliyor. Millete gidemez.


MİLLET KARARINI VERSİN

Sayın Baykal siyaseti bugüne kadar millete rağmen yapmıştır. Milletle beraber yapmamıştır.

Ben kendisine söylüyorum: Eğer kendine inanıyorsan, güveniyorsan hodri meydan millete gidelim ve millet cumhurbaşkanını seçin. Hiç sağa sola kıvırma. Buyurun millete. Millet kararını versin.

Ben inanıyorum ki, Sayın Baykal'ın bu üslubu. . . Zaten çok çirkin üsluplar kullanıyor. Edep, adap çizgisinden uzak, siyasi etikten uzak.


Yaş 70 olmuş ama hala bakıyorsunuz siyasi etik diye bir şey yok. Zaten büyük bir meşruiyet krizi içerisinde. Göreceksiniz 22 Temmuz'da işi bitecek. "



TEK TÜRKİYE FOTOĞRAFI VERMEK İSTİYORUZ

Seçimin "sandık" demek olduğunu, "kavga" demek olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, Türk halkının kavga istemediğini söyledi.



Siyaset meydanında aklın konuştuğunu belirten Erdoğan, meydanlarda öfkenin değil aklın dinlendiğini dile getirdi. Erdoğan, oy istemenin milletin rızasını istemek olduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:"İki Türkiye fotoğrafı değil, tek Türkiye fotoğrafı vermek istiyoruz. Biz buyuz.


Ayrımcılık tohumu ekmek istiyorlar. Fitne fesat karıştırmak istiyorlar.


Kin, nefret tohumları ekmek istiyorlar. Yapılanları görmediniz mi neleryaptılar. Bir taraftan, şu anda bile Sayın Baykal PKK bayrağının önündekonser verenlerle beraber şu anda seçim meydanlarında dolaşıyor. Neymiş? Sanatçıymış. Bizim o tür sanatçılarla da işimiz yok. Bunu da açık söylüyorum. Yok. Kimse kalkıp da bizimle bu konuda yarışmaya girmesin.

Şunu açık söylüyorum. Bu ülkede kimsenin aramıza nifak tohumları ekmeye hakkı yoktur. Çıkmış şimdi diyor ki 'Biz devleti böldürmeyeceğiz'. Kim'devleti böldüreceğiz diyor? Kim? Demek ki senin böyle bir karın ağrın var, böyle bir derdin var.














17 yıl önce