|

PKK'nın bombacısı 'uyuyan hücre' çıktı

Adana'da PKK terör örgütü adına bombalı eylem hazırlığı yaparken yakalanan üniversite öğrencisi İhsan O.'nun, 'uyuyan hücre' olduğu ortaya çıktı. İhsan O.'nun bu güne kadar hiçbir suça karışmadığı, poliste parmak izinin bile olmadığı belirlendi.

Yeni Şafak
17:31 - 5/10/2016 Wednesday
Güncelleme: 17:38 - 5/10/2016 Wednesday
DHA
Operasyonda 21 kilo TNT, 1 kilo C4 ve 2 el bombası ele geçirilmişti.
Operasyonda 21 kilo TNT, 1 kilo C4 ve 2 el bombası ele geçirilmişti.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Kobani'de eğitim alıp, Adana'ya gelen Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi İhsan O. ile Ova Mahallesi'nde hurdacılık yapan Mahmut B.'nin polis merkezleri çevresinde dolaşmalarından şüphelenerek takibe aldı. Bomba yüklü araçlarla Adana Havalimanı, Ceyhan Kaymakamlığı, Adliye binası ve karakollara yönelik eş zamanlı kanlı eylem planladıkları belirlenen İhsan O., Mahmut B., A.B., Ö.B. ile A.B., el yapımı patlayıcıyı hazırlarken düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Hurdacıda yapılan aramalarda, 21 kilo TNT, 1 kilo C4 ve 2 el bombası, bir silah, 7 ateşleme fünyesi ile 7 kapsül ele geçirildi.



Uyuyan hücre


Kobani'de uzun süre bomba yapım eğitimi alan İhsan O.'nun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda eylem talimatını örgütün üst düzey yöneticilerinden aldığını ancak şeklinin kendisinin belirlediğini ifade ettiği öğrenildi.



Eylemin ses getirebilmesi için eş zamanlı yapmayı planladığını ifade eden İhsan O.'nun, bu güne kadar hiç bir suça karışmış olmaması da dikkat çekti. Örgütün 'uyuyan hücresi' olduğu anlaşılan İhsan O.'nun bu durumu nedeniyle rahat hareket ettiği anlaşıldı.




#Adana
#Kobani
#PKK
8 years ago