|

PKK'nın yaşadığı büyük şok telsizde: Bir anda karşımıza çıktılar

Giresun’da bölgede teröristlere yönelik JÖPER, JÖH ve PÖH'ün operasyonlar sürerken PKK’lıların son telsiz konuşmaları da ortaya çıktı. Güvenlik güçleri ile girdikleri çatışma sonrası kaçan teröristlerin panik içinde telsizden “Bir anda karşımıza çıktılar, ne olduğunu anlamadık ayakkabılarımızı dahi giyemeden kaçtık, Ciyager de öldü" dediği tespit edildi.

Yeni Şafak
10:24 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:42 - 15/09/2018 Cumartesi
IHA
Giresun'da güvenlik güçlerini operasyonları devam ediyor
Giresun'da güvenlik güçlerini operasyonları devam ediyor

Giresun kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Son olarak Giresun'un Yağlıdere ilçesinde bölgeye yeni giren terörist grubun sorumlusunun öldürülmesinin ardından operasyonlar Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında takviye birliklerinde katılmasıyla devam ediyor.

'Ciyager' öldürüldü

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü timleri de sıcak bölgede asker ile omuz omuza terör örgütü PKK’ya karşı mücadele veriyor. Giresun grup sorumlusu ‘Çiyager’ kod adlı terörist Serdar Bekmez’in Yağlıdere kırsalında öldürülmesinin ardından Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin bölgedeki operasyonlarını aralıksız devam ediyor. Bölgede terör unsurlarına karşı arama tarama ve pusu faaliyeti yürüten timler termal kameralar ve ‘Kobra’ diye tabir edilen zırhlı araçlar ile bölgeyi didik didik tarıyor.

'Bir anda çıktılar ne olduğunu anlayamadık'

JOPER, JÖH, PÖH ve istihbarat unsurları bölgede adeta kuş uçurtmazken bölücü terör örgütü mensuplarının son telsiz kestirmeleri de alındı. JOPER timleri ile girdikleri çatışma sonrası grup sorumlularının öldürülmesiyle şoka giren PKK’lılar telsizdeki konuşmaları da dikkat çekti.

Etlerle birlikte küflü ekmeği bile almışlar

Terör örgütü PKK’lı 3 terörist aç kalınca Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Güllüce köyünde bulunan kasap dükkanından geçtiğimiz 11 Eylül günü gece yarısı et çalmış ve yapılan ihbarı üzerine başlatılan operasyonda bölgeye yeni giren terörist grubun sorumlusu ‘Çiyager’ kod adlı Serdar Bekmez isimli terörist ölü ele geçirilmişti. Bölgede operasyonlar sürerken kasap çalışanı Murat Çınar yaşadıkları olayı anlattı.

  • Dükkanın yan tarafındaki dinlenme odasında uyuduğu sırada çıkan sesler üzerine uyandığını belirten Çınar, “11 Eylül gece saat 23.00 gibi kahveden dükkana geldim. Her şey normaldi. 23.30 sıralarında ise dükkanı kapatıp dükkanın yanında olan odaya geçerek yattım. Gece önce bir tıkırtı duydum daha sonrada bir bardak kırılma sesi duydum uyandığımda 01.30 falandı. Kalktım kimseyi göremedim hemen ışıkları yakıp dışarı çıktım kimse yoktu, araba sesi falanda duymayınca hemen muhtarı ve jandarmayı aradım sonra komşumu aradım” dedi.
İhbarı üzerine bölgede operasyonun başlatıldığını kaydeden Çınar,
“Sonrasında ise güvenlik güçlerimiz buraya geldi ve bazı izler buldular bunları takip ettiler. Dükkandan yaklaşık 3-4 kilometre mesafede orman içinde bir yerde çalınan etleri buldular”
ifadelerini kullandı.

Dükkanda yaptığı ilk incelemede kasaya dokunulmadan direk yaşam malzemelerinin çalındığını gördüğünü vurgulayan Çınar “Dükkanı kontrol ettiğimde çekmece açılmamıştı. Sıradan bir hırsızlık gibi değildi öyle olsa parayı alırlardı ama onlar küflenmiş ekmeğe kadar almışlar. Dolaptaki 4 bütün bir de yarım kesilmiş kuzumuz alınmıştı” diye konuştu.

#PKK
#terörist
#Giresun
6 yıl önce