|

Erdoğan'dan Reyhanlı açıklaması: Terörle bağlantısı olabilir

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişiyse yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında "Araçtakiler Suriyeli. Bu aracın içinde bomba olduğu belli. Kimlik tespitleri yapıldı. Şuan terörle bağlantılı gibi duruyor ancak ilerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığımız daha net bir açıklama yapacak" ifadesini kullandı. Yeni Şafak-TVNET muhabiri Yılmaz Bilgen ise bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgileri aktardı. Bilgen'e göre Suriyeli 3 kişi araç içinde bomba hazırlarken öldü. Amaçları, 100 metre ilerideki camiden cuma namazı sonrası çıkacak cemaati hedef almaktı.

Yılmaz Bilgen
15:10 - 5/07/2019 Cuma
Güncelleme: 15:13 - 5/07/2019 Cuma
AA
Reyhanlı'da bir otomobilde patlama meydana geldi: 2 kişi hayatını kaybetti.
Reyhanlı'da bir otomobilde patlama meydana geldi: 2 kişi hayatını kaybetti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde otomobilde meydana gelen patlama sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Reyhanlı Kaymakamlığının yaklaşık 750 metre yakınında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bir otomobilde patlama meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin açıklama


Cumhurbaşkanı Erdoğan patlama ile ilgili yaptığı açıklamasında olaya dair ilk bulguları kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

"Suriyeli üç kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre üçü de ölmüş.

Şu anda incelemeler yapılıyor. Kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Tespitler daha çok terörle bağlantılı olabilir istikametinde. Birkaç saat içinde bakanlığımız detay bilgi verecektir."

Camiden çıkan cemaati mi hedef alacaklardı?

Yeni Şafak-TVNET muhabiri Yılmaz Bilgen ise Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Bilgen'in bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Suriye plakalı araçta meydana gelen patlamanın sebebi; şahısların araç içerisinde hazırladıkları bombanın patlaması.

'Eğer patlama gerçekleşmeseydi neyi amaçlıyorlardı?' sorusuna da yanıt veren Bilgen, "Patlamanın gerçekleştiği yerin 100 metre ilerisinde cami var. Güvenlik kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, araçtaki Suriyeliler cuma namazının ardından camiden çıkacak cemaati hedef alacaktı" şeklinde konuştu.

Saldırının hedefi konusunda da


#Hatay
#Reyhanlı
#Patlama
5 yıl önce