|

Rus komşu aranıyor

Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kaldığı binadaki bir detay, eylemde Rusya’nın parmağı olabileceği şüphesini doğurdu. Polis, teröristlerle aynı apartmanda kalan ve saldırı sonrası ortadan kaybolan Rus bir kadının peşine düştü.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:39 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak
ERCAN DALGIÇ


Ankara'da 35 kişinin canına mal olan canlı bomba saldırısının ardından Gaziosmanpaşa Boyabat Sokak'ta teröristlerin kaldığı binadaki bir detay, saldırıda Rusya'nın parmağı olabileceği şüphesini doğurdu. Başkent Ankara'da 13 Mart akşamı gerçekleşen bombalı saldırı sonrası, teröristlerin kiraladıkları evle ilgili önemli bulgulara ulaşıldı. Aynı apartmanda kalan Rus bir kadının saldırı sonrası ortadan kaybolduğu tespit edildi. Ayrıca teröristlerin kaldığı evin önceki kiracısının ise Suriye uyruklu bekar bir erkek olduğu belirlendi. Teröristlerin evde kaldıkları süre boyunca bol miktarda alkol tükettikleri de ortaya çıktı.



KREMLİN PARMAĞI MI?


Binada teröristlerin kaldığı evin iki üst katındaki bir dairede Rus asıllı bir kadının yaşadığı, ancak saldırının gerçekleştiği pazar gününden buyana kadının evine uğramadığı tespit edildi. Apartman sakinleri, Rus asıllı kadına dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Saldırıyla paralel olarak Rus asıllı kadının ortadan kaybolması, saldırıda parmağı olabileceği şüphesini doğurdu. Güvenlik güçleri şimdi o Rus kadının peşinde.







ÖNCEKİ KİRACI SURİYELİ


Dikkat çeken bir diğer detay ise evin teröristlerden önceki kiracısının da Suriye uyruklu bekar bir erkek olmasıydı. Suriyeli kiracı, evde kısa bir süre ikamet etmiş ve komşularıyla fazla iletişime geçmemişti. Suriye uyruklu şahsın son zamanlarda artan şüpheli davranışları apartman sakinleri tarafından tedirgin edici bulundu. Ayrıca teröristler, evde kaldıkları süre zarfında civardaki esnaftan sık sık alışveriş yaptı. Canlı bomba Seher Çağla Demir'e eşlik eden Özgür Ünsal, apartmanın hemen karşısındaki tekel bayiinden saldırı öncesi bol miktarda alkol satın aldı. Polis, tekel bayiindeki kamera kayıtlarını da inceliyor.



3 KATI KİRA ÖDEDİLER


Teröristlerin Gaziosmanpaşa'daki apartman dairesini de fahiş fiyata kiraladıkları tespit edildi. Aynı muhitte bodrum kattaki bir evin kira bedeli yaklaşık 400-500 TL arasında değişiyor. Evi, içerisindeki eski eşyalarla kiralayan teröristlerin ev için ödedikleri kira beledinin ise 1400 TL olduğu belirlendi. Evi fahiş fiyatla teröristlere kiralayan ev sahibinin de ifadesi alındı.


#ankara saldırısı
#Boyabat Sokak
8 yıl önce