|

Sahillerdeki çetelere Müsilaj darbesi: 16 ilde eş zamanlı baskın

Turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde terör estiren mafya tipi suç örgütlerine ‘Müsilaj Operasyonu’ düzenlendi. 315 şüpheliden 230’u yakalandı.13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 17 suç grubu ve çete çökertildi. Çok sayıda silah ele geçirildi. Şüphelilerin, şehirlerde baskı, cebir, tehdit ve şiddetle turizm şirketlerini dolandırdıkları öğrenildi.

Abdullah Sarica
00:00 - 27/05/2022 Cuma
Güncelleme: 20:06 - 26/05/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Polisin eş zamanlı baskınlarında 
230 kişi yakalandı.
Polisin eş zamanlı baskınlarında 230 kişi yakalandı.

Mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtırmayan Emniyet, turizm sezonu öncesi 16 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla çetelere darbe vurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlarını arttırdı. Bu illerde faaliyet yürüten organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik çalışma başlatıldı.

TERÖR ESTİRMİŞLER

Turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştıran, devlet büyüklerinin adını kullanarak vatandaşları dolandıran, karşı çıkanları tehdit eden, suç örgütüne maddi menfaat sağlayan ve sahte çağrı merkezleri aracılığıyla dolandırıcılık yapan suç örgütleri tespit edildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tefecilik, tehdit suçları ile söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işleyip kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturduğu belirlenen 315 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

230 GÖZALTI

  • 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubuna yönelik eş zamanlı “Müsilaj Operasyonu” düzenlendi. Antalya, Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak’ta yapılan eş zamanlı baskınlarda 230 kişi yakalandı. Adreslerdeki aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
#Müsilaj Operasyonu
#KOM
#Antalya
#Adana
#Aydın
#Balıkesir
#Bursa
#Çanakkale
#İstanbul
#İzmir
#Mersin
#Muğla
#Yalova
#Artvin
#Giresun
#Ordu
#Samsun
#Zongulda
2 yıl önce