|

Şehit babaya son dokunuş

Türkiye, şehitlerini uğurladı. Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan Malatya’da, Halil İbrahim Şık Mersin’de, Hayrettin Dindar Siirt’te toprağa verildi. Mersin şehidinin 4 aylık kızı Nevra’nın, babasının tabutuna son kez dokunuşu duygu dolu anlar yaşattı. Sık sık tekbirlerin getirildiği törenlerde gözyaşları sel oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:20 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şehit Şık’ın her şeyden habersiz 4 aylık kızı Nevra, babasının tabutu başına getirildi.
Şehit Şık’ın her şeyden habersiz 4 aylık kızı Nevra, babasının tabutu başına getirildi.

Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkisindeki üs bölgelerine PKK’lı teröristlerce Irak tarafından gerçekleşen saldırılarda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan (23), Halil İbrahim Şık (28) ve Hayrettin Dindar (27), dün memleketlerinde cuma namazını müteakiben son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenazelerinde sık sık tekbirler getirildi, teröre lanet edildi, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde şehitleri binlerce kişi uğurladı.


“MİRAÇ’IMI VERİN BANA!”

Çukurca’da şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin naaşı, baba ve annesinin yaşadığı evlerin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı camiye götürüldü. Şehidin annesi Serpil Canbay, “Miraç’ımı verin bana, oğlumu verin” diye ağıt yaktı. Cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Cenazeye katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de aileye sabır diledi.


MİNİK NEVRA DUYGULANDIRDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık, Mersin’in Anamur ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Şehidin 4 aylık bebeği Nevra’nın, bir yakınının kucağında babasının tabutunu sevmesi herkesi duygulandırdı. Baba Bekir Şık, şehit oğlunu taşıyan cenaze aracının geçişi sırasında asker selamı verdi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Kalınören Mezarlığında toprağa verildi.


Bir ölür, bin diriliriz!

Ortaklar mevkiindeki üs bölgesinde şehit düşen bir diğer asker Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar da Siirt’in Şirvan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ormanbağı köyünde kılınan cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Güçlükle ayakta durabilen anne Lalihan Dindar ile şehidin yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Mezarlıkta şehit oğlunu son kez görmek isteyen annenin bu isteği yerine getirildikten sonra cenaze toprağa verildi. Bir yandan oğlunu şehit vermenin üzüntüsünü, diğer yandan da gururunu yaşadığını söyleyen güvenlik korucusu baba Akif Dindar, “Vatanımız sağ olsun” derken; şehidin dayısı Cemil Cebe de şunları söyledi: “Allah vatanımıza zeval vermesin. Bir gider, bin geliriz.”

#Şehit
#Hakkari
#Cenaze
6 yıl önce