|

Sel ağıt yaktırdı

Sel nedeniyle dün 6 kişi hayatını kaybetti. Muş'ta Doğan Tekin, Kırklareli'nde Beyhan Erdem, Bitlis'te Şefika Atik iki çocuğu Levent ve Refika'yla birlikte sele kapılırken, Van'da Hediye Saçak çöken evinin altında kalarak öldü

Yeni Şafak
00:00 - 4/07/2006 الثلاثاء
Güncelleme: 14:56 - 6/06/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle Bitlis, Van, Muş ve Kırklareli'de 3'ü çocuk olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Samsun ve Giresun'da da dün üç kişi sel sularına kapılarak ölmüştü.

Muş'un Malazgirt ilçesi Tatarıgazi köyünde sel sularına kapılan bir çocuk boğularak öldü. Aşırı yağışlar nedeniyle önceki gece sel sularına kapılan Doğan Tekin'in (14) cesedi, köyün 200 metre uzağında ağaçlara takılı bulundu. Bitlis'in Hizan İlçesi'ne 85 kilometre uzaklıkta bulunan Sarpkaya köyüne bağlı Arat mezrasından geçmekte olan derenin kenarında yün yıkayan Şefika Atik ise (37), çocukları Levent (14) ve Refika (12) ile sel sularına kapıldı. Jandarma ekiplerinin yanısıra köylülerin de katıldığı arama çalışmaları sonucu çocukların cesetleri bulunurken, anne Şefika Atik'i arama çalışmaları devam ediyor.

Van'ın Çaldıran ilçesi Hangedik Köyü'ndeyse aşırı yağışlar sonucu oluşan selde bir ev çöktü. Evin altında kalan Hediye Saçak adlı kadın hayatını kaybetti. 8 çocuk annesi 40 yaşındaki Saçak'ın cenazesi defnedilirken kızı Yağmur ve oğlu Fahrettin Saçak, annelerinin mezarı başında sinir krizleri geçirdi.

50 AİLE OKULDA KALIYOR

Bu arada Çaldıran'da meydana gelen sel nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı Hangedik köyünde, Kızılay tarafından çadırlar kurulmaya başlandı. Hangedik'de belediyeye ait iş makineleriyle enkaz kaldırma ve zarar tespit çalışmalarına da başlandı. Çaldıran İlçesi Kaymakamı Yemen Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, selde evleri hasar gören 50 aileden 150 kişinin YİBO'ya yerleştirildiğini söyledi.

Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, sel felaketi yaşanan Giresun'un Yağlıdere ilçesinde incelemelerde bulundu. Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün bölgenin her tarafında incelemeler yaptığını ifade eden Bakan Özak, "Bayındırlık ve İskan Müdürleri de keşifler yapıyor. Selde zarar gören hak sahiplerinin tespiti yapılıyor. Özellikle esnafımız Ayrıca Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezinden de 3 il için yardım talep ettik. Yeterli para yollandı. Yine para yollamaya devam edeceğiz " dedi.
HAYVANINI KURTARIRKEN KENDİ ÖLDÜ

Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de meydana gelen taşkında ahırdaki hayvanını kurtarmaya çalışan Beyhan Erdem (30) sele kapılarak hayatını kaybetti. Dereköy Muhtarı Yaşar Baki Yarar, taşkın dolayısıyla ev, ahır ve işyerlerinin sular altında kaldığunu belirterek, bu sırada ahırda kalan hayvanını kurtarmaya çalışan Beyhan Erdem'in ise sele kapılarak öldüğünü söyledi.

Başkan için gözyaşı
Otomobilinin heyelan nedeniyle dereye yuvarlanması sonucu sulara kapılarak boğulan Samsun'un Terme ilçesinin Kocaman Beldesi Belediye Başkanı Sezai Nevik'in cenazesi, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Belediye Başkanı Nevik için, Kocaman Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. DYP Genel Başkanı Ağar, burada yaptığı konuşmada, iman etmiş kişiler olarak "hayır ve şer"in Allah'tan geldiğine inandıklarını söyledi. Nevik'in cenazesi, kılınan öğle namazının ardından Merkez Mezarlığı'nda defnedildi. Gece bir düğünden beldeye dönen Nevik'in kullandığı otomobil heyelan nedeniyle dereye yuvarlanmış, sulara kapılan Nevik boğulmuştu.
Rize'de selin verdiği zarar bir milyon YTL
Rize Valisi Enver Salihoğlu, Rize'nin Derepazarı ilçesinde önceki gece etkili olan sağanak sonucu, ikinci kez heyelan meydana geldiğini ve ilk belirlemelere göre selin verdiği zararın 1 milyon YTL civarında olduğunu bildirdi. Heyelan sonucu Tersane Mahallesi'nde daha önce boşaltılan Recep Kalça'ya ait evin çöktüğünü belirten Salihoğlu il genelinde tehlike arz ettiği için 10 evin boşaltıldığını kaydetti. Otomobiliyle heyelana kapılan İdris Kalça'nın yaralı olarak kurtarıldığını belirten Vali Salihoğlu, Rize genelinde 30 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belitti.
Meteoroloji sahildeevi olanları uyardı

Meteoroloji uzmanları, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yağışlı bir hava dalgasına gireceğini belirterek, kıyı kesimlerde oturan vatandaşları uyardı. Ordu Meteoroloji Müdürü Şükrü Koç, son yapılan gözlemlerde Karadeniz'de fırtına beklenmediğini ancak sert esen rüzgarlar olacağını belirterek, denizde 2 metre yüksekliğindeki dalgalar görülebileceğine dikkat çekti. Kıyı kesimlerinde oturan vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirten Koç, "Yarın (bugün) havanın parçalı-bulutlu olması bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi, Perşembe gününden itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisine girecek. Cuma günü ise gök gürültülü etkili bir yağış bekliyoruz" dedi.

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل