|

Şemsiyeli dehşet

İstanbul Acıbadem’de yoldan çıkan metrobüs, D-100’e girerek kaza yaptı. Kazanın, kapı açma kavgasında bir yolcunun şoföre şemsiyeyle vurması nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Kazada 3 araç metrobüsün altında kalırken 11 kişi de yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:22 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Avrupa Yakası'ndan Söğütlüçeşme istikametine giden 34 TP 2406 plakalı Recai Türkoğlu'nun kullandığı metrobüs dün saat 09.42 sıralarında yoldan çıkarak D-100 Karayoluna girdi. Toplam 6 aracın karıştığı kazada 3 araç metrobüsün altında kaldı. Görgü tanıklarının anlattıklarına ve belediye yetkililerinin verdiği bilgilere göre olay şöyle oldu: Metrobüs, Acıbadem durağında yolcuları indirdikten sonra hareket etti.



DURAK KAVGASIYLA BAŞLADI


Durakta ineceğini sonradan fark eden saldırgan Murat A. (35), şoförden aracı durdurmasını istedi. Ancak kurallar gereği harekete geçen bir araç sadece duraklarda durabileceği için şoför durmadı. Bunun üzerine saldırgan şoförle kavga etmeye başladı. Otobüsteki yolcular araya girdi ve saldırgan aracın arka tarafına götürüldü. Ancak saldırgan, araç hareket edince yeniden ön tarafa geldi ve şoföre şemsiyeyle vurdu.







SALDIRGAN GÖZALTINDA


Aldığı darp üzerine şoför direksiyon hakimiyetini kaybetti. Acıbadem durağının yaklaşık 50 metre ilerisinde D-100 karayoluna girdi. Karşı yönden gelen çift katlı otobüsle çarpışan metrobüs, çarptığı araçlardan 3'ünü de altına aldı. Kazada 11 kişi yaralandı. Metrobüsün sürücüsü Recai Türkoğlu da Haydarpaşa Numune hastanesinde tedavi altına alındı. Olay yerinde yakalanan saldırgan polisler tarafından gözaltına alındı. Murat A., polis merkezindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırm Hastanesi'ne getirilen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından tekrar Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis yeleği giydirilen şüphelinin yüzünü gizlemeye çalıştığı görüldü.





20 yıl hapis cezası alır


Zanlıya verilecek muhtemel cezayı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer şöyle anlattı: “Seyir halindeki sürücüye saldırmak, sadece sürücü bakımından değil o ulaşım aracında bulunanlara, trafikte bulunan diğer insanlara yönelik de bir tehdittir. Zanlı, kamu görevlisine saldırmak, insanların hayatını tehlikeye atmak, kamu malına zarar vermek gibi birçok suçtan yargılanacak. Kanuna göre yaralama suçunda kullanılan şemşiye silah sayılır. Zanlı her yaralanmadan ayrı ceza alacak. Sadece kamu görevlisini yaralamanın 5 yıl hapis cezası var. Diğer yaralanmaları da değerlendirdiğinizde saldırgan, 20 yılı aşkın hapis cezasına çaptırılabilir."





Zararı İETT karşılayacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, metrobüs kazasındaki zararların İETT tarafından karşılanacağı duyuruldu.





Şoför kabinle korunacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şoför mahallinin daha korunaklı hale getirileceğini açıkladı. Mağduriyetlerin giderilmesi talimatı verdiğini açıklayan Topbaş, metrobüs kazası hakkında basın mensuplarına Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, “Güvenlik kameralarından da izlediğiniz gibi vatandaşın tavrı. Demek ki burada şoför bölümlerini kabin haline getirmek, ya da daha korungan hale getirerek dış etkenlere ya da bu tür durmalara fırsat vermeyecek bir duruma getirmek gerek. Güvenli hale gelmeli. O kadar insanın hayatı söz konusu. Şoför mahallini biraz daha kontrollü hale getirilmesi için hazırlık yapacağız" dedi.














#Metrobüs kazası
#Acıbadem
#Adem Sözüer
8 yıl önce