|

Sıcak temas

Şırnak’ta 22 günde 147 teröristin etkisiz hale getirildiği “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. Yüzde 32’si tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında zaman zaman sıcak temas yaşanıyor. Operasyonda dün de 2 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:41 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” hız kesmeden devam ediyor. Yüzde 32'si tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak temas yaşanıyor.



HAİNLER ROKETATARLA SALDIRIYOR


Son 24 saatte 6 terörist etkisiz hale getirilirken, 22 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 147'ye yükseldi. PKK mensupları roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışıyor. Güvenlik güçleri, teröristler tarafından oluşturulan 85 barikatı kaldırdı, 12 çukuru kapattı, 375 el yapımı patlayıcıyı imha etti.Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda bin 385 evde arama yapıldı.



'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI


Çalışmalar sırasında teröristler güvenlik güçlerine 30 roketatarlı, 63 silahlı ve 5 de el bombası ile saldırı gerçekleştirdi. Operasyonda çemberi giderek daraltan güvenlik güçlerince, teröristlere “teslim ol” çağrısında bulunuyor. Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca vatandaşların mağdur olamaması için hazırlanan gıda paketleri de güvenlik güçlerince evlerinden ayrılmayan ailelere ulaştırılıyor.



24 SAAT YASAK


Bu arada Şırnak'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı kapsamı genişletilerek 24 saat uygulanmaya başlandı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Silopi ilçe merkezinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereğince saat 04.30'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Yasak kararı cami hoparlörlerinden ve polis araçlarından halka duyuruldu.



1 PKK'LI YAKALANDI


Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Silopi ilçesinde devam eden operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin sağ olarak yakalandığı belirtildi.



Zırhlı araca saldırı 1 ŞEHİT




Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda polis memuru


Yaşar Yavaş şehit düştü, 4 polis memuru yaralandı. Şırnak'ta Cudi Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından farklı noktalardan roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, araçta bulunan 5 polis yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan 5 polisten Yaşar Yavaş (43) şehit düştü, yaralı 4 polisin ise tedavisi sürüyor. Ankaralı Yavaş'ın 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.



İÇ YAKAN KAZA


Şırnak Uludere'de Nezirkına üs bölgesinde konuşlu bulunan bir tankın, geri manevrası sırasında meydana gelen kazada 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden birisi kurtarılamayarak hastanede şehit olurken, diğer askerin tedavisi sürüyor.



Füze planı ellerinde patladı


PKK'lı teröristlerin, İran sınırındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'na yönelik füzeli saldırı hazırlığında olduğu, eylemin, füzenin çalışmaması nedeniyle gerçekleşmediği belirlendi. Ağrı Dağı Demirkapı Mezrası'nda ölü olarak ele geçirilen iki teröristte bulunan harddisklerde, terör örgütü mensuplarınca Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Sınır


Karakolu'na doğrultulmuş bir füzenin ateşlenmeye çalışıldığına ilişkin görüntüler bulundu. Eylemin, füzenin çalışmaması nedeniyle


gerçekleşmediği belirlendi.



PKK kampları vuruldu


Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de yer alan terör örgütü PKK hedeflerine önceki gece hava harekatı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dün alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda 21.00-23.00 saatl rinde Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil'deki hedeflere 8 F-16 ve F-4 2020 ile hava harekatı düzenlendi. Harekatta mühimmat deposu, koru-


gan ve sığınakların bulunduğu tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildi.




#Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu
#Şırnak
#terör operasyonları
#pkk
8 yıl önce