|

Şimdi görüyor

Afrin’de PKK mayınıyla ağır yaralanan Suriyeli çocuğun “Baba, göremiyorum” diye feryat edişi Türkiye’yi ağlatmıştı. Kilis’te defalarca ameliyat edilen 9 yaşındaki Abdulmuin, şimdi kısmen de olsa görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:36 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Suriyeli çocuğun “Baba, göremiyorum” diye feryat edişi Türkiye’yi ağlatmışt
Suriyeli çocuğun “Baba, göremiyorum” diye feryat edişi Türkiye’yi ağlatmışt

Afrin’de PKK mayını, 9 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun hayatını kararttı. Metinler köyündeki evlerinin yakınına PKK’lı teröristlerce döşenen mayının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Abdulmuin el-Hasan, gözlerini kaybetti. Görme yetisini kaybeden, kol, bacak ve göğüs bölgesinden de ciddi şekilde yaralanan 9 yaşındaki çocuğu Türkiye, babasının kucağında “Göremiyorum” diye haykırışıyla tanıdı. Yürekleri dağlayan görüntülerin odağındaki çocuk, Kilis’e getirilerek defalarca ameliyat edildi. Abdulmuin, Kilis Devlet Hastanesi’ndeki başarılı operasyonlar sonucu görme yetisini kısmen de olsa yeniden kazandı. Yeni Şafak, Suriyeli Abdulmuin ve babası Abdulkerim el-Hasan’la hastanede görüştü.

O ANI UNUTAMAM

Oğlunun, arkadaşlarıyla oyun oynadığı esnada PKK tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu ağır yaralandığını ve komaya girdiğini söyleyen baba Abdulkerim, yaralı çocuğunu AFAD ve Kızılay aracılığıyla önce Azez’e sonra da Kilis’e getirdiklerini kaydetti. Ayılıp gözlerini açan oğlunun, “Baba, gözlerimi aldılar, göremiyorum, ben öleceğim” diye bağırdığını hatırlatan Abdulkerim, “Çocuğumun gözlerini açtığı ilk anı ve girdiği şoku hiçbir zaman unutamayacağım. Öyle acıklı ağlıyordu ki, Allah hiçbir anne babaya bunu yaşatmasın. Bir yandan oğlumu sakinleştirmeye çalışıyor, diğer yandan kendi gözyaşlarıma hakim olamıyordum” dedi. 4 çocuklu 38 yaşındaki Abdulkerim el-Hasan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

AZ DA OLSA DÜZELDİ

“Abdulmuin patlama sırasında oruçluydu. Arkadaşlarıyla evin çevresinde oyun oynuyorlardı. Birden şiddetli bir patlama duyduk. Çocuğum kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Orada bulunan ÖSO askerleri hemen bir arabaya atarak Abdulmuin’i hastaneye götürdüler. Durumu çok kötüydü. Azez’de yapılan ilk müdahalenin ardından bizi Kilis’e yolladılar. O ilk saatler hepimiz için tam bir kabustu ancak Türkiye’ye geldikten sonra bize çok büyük ilgi gösterildi. Yapılan ameliyatlar neticesinde Abdulmuin kısmen de olsa yeniden görme yetisi kazandı. ‘Öldü’ gözüyle baktığımız çocuğumuz Türk doktor kardeşlerimiz vesilesiyle yeniden hayata döndü.”


Kornea nakli gerekli

Kızılay ve AFAD tarafından Türkiye’ye getirilen Abdulmuin’in durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Vücudunda birçok yara bulunan Suriyeli terör gazisi Abdulmuin’e önümüzdeki günlerde Gaziantep Üniversitesi’nde kornea nakli yapılacak. Yeni Şafak’ın Kilis’te konuştuğu baba Abdulkerim, yaralı oğlunun en çok annesini özlediğini ve telefonla konuştuktan sonra saatlerce ağladığını belirtti. Kilis Valiliği’nden anneyi getirme konusunda yardım beklediklerini aktaran Abdulkerim, tedavi sürecinin birkaç ay süreceğini söyledi.

Göçebe gibiyiz

Afrin’de teröristlerin tuzakladığı mayınların doğrudan sivilleri hedeflediğini bildiren Abdulkerim, “Benim oğlumu yaralayan patlayıcı orada bulunan bir odun yığınının altına saklanmış. Burası bir köy ve insanlar yaşıyor. Örgüt, buradan çekildikten sonra da katliamlara devam etmek üzere hesap yaptığı için bu mayınları ekti ve gitti. Çevre köylerde benim bildiğim 17 sivil mayın kurbanı oldu, onlarca kişi de yaralandı” dedi. Esed, PKK ve DEAŞ terörü nedeniyle 3 kez bölge değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Abdulkerim, “Göçebe hayatına mahkum yaşıyoruz” diye konuştu.

#Suriye
#Türkiye
#Abdulmuin
6 yıl önce