Kafes-25 operasyonu: Almanya tarafından Kırmızı Bülten'le aranan Eric Schroeder İstanbul'da yakalandı

Kenan Biter
08:13, 27/12/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 08:34, 27/12/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Kafes-25 operasyonu: Almanya tarafından Kırmızı Bülten'le aranan Eric Schroeder İstanbul'da yakalandı
İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranan organize suç örgütü elebaşı Erıc Schroeder İstanbul'da yakalandı

Suç örgütleri ve suç örgütü liderlerine yönelik operasyonlara bu sabah bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da düzenlenen Kafes-25 operasyonunda Almanya tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranan organize suç örgütü elebaşı Erıc Schroeder yakalandı. Schroeder'in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve uyuşturucu ticareti yapma suçlarıyla” arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve uyuşturucu ticareti yapma" suçlarıyla kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder'in İstanbul'da yapılan Kafes-25 operasyonuyla yakalandığını bildirdi.


Bakan Yerlikaya İstanbul'da düzenlenen Kafes-25 operasyonunun detaylarına ilişkin şu paylaşımda bulundu;

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;


Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan Kafes-25 operasyonu ile yakalanan ve hakkında Kırmızı bülten ile yakalama kaydı bulunan Eric Schroeder’in;



📌 Hamburg’da uyuşturucu madde ticaretini yönettiği,

📌 Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından arandığı,

📌 Alman makamlarınca toplam 24 olayda 784 kg marihuana ve 154 kg kokain ticareti yapmakla suçlandığı,

📌 Hells Angels silahlı suç örgütü üyeleri ile birlikte 1.1 Ton kokain içeren bir konteyner soygununa karıştığı,

📌 Joseph Johannes LEIJDEKKERS isimli uluslararası uyuşturucu tacirinin Avrupa’daki para işlerini yürüttüğü ve parasını akladığı tespit edildi.



Operasyon Sonucunda;

📌 41.850 Euro ve 38.000 Türk Lirası,

📌 4 adet Rolex marka kol saati,

📌 5 adet cep telefonu ile 3 adet simkart,

📌 Şahsa ait farklı isimlerde pasaport ve kimlik kartları ele geçirildi.





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026