Gaziosmanpaşa'da yolcu kapmak için yarışan minibüs şoförünün açık bıraktığı kapıdan düşen Salih Kaleli hastanede yaşam mücadelesi veriyor
İstanbul Sultangazi'de minübüs terörü bir vatandaşı komalık etti. Önceki akşam iş çıkışı Habibler'deki evine gitmek üzere Gaziosmanpaşa-Arnavutköy hattında çalışan Nevzat Göz yönetimindeki 34 M 2087 plaka no'lu minibüse binen Salih Kaleli(50) şoförün eski Edirne Asfaltı üzerinde arkadan gelen minibüsü geçmek için ani kalkış yapması üzerine açık olan kapıdan aşağı düştü. Park halindeki araca çarparak ağır yaralanan Kaleli, yaklaşık 15 dakika olay yerinde ambulans bekledi.
Ambulans gelmeyince kazaya sebep olan minibüsle Bahat Hastanesi acil servisine kaldırılan Salih Kaleli, durumunun ciddiyeti sebebiyle Vakıf Gureba Hastanesi'ne sevkedildi. Kaleli'nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Yaralıyı Bahat Hastanesi'ne getiren şöför Nevzat Göz ise hastaneden kaçarken hastane yönetiminin olayı emniyet birimlerine bildirmesi ile başlatılan çalışma sonrası yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaleli'nin akrabaları olay sonrası Vakıf Gureba Hastanesi'ne akın ederken, minibüs terörüne artık bir 'dur' denilmesini istediler. Görgü tanıkları isekazanın minibüs şoförünün ihmali ve aynı hattaki bir başka dolmuş ile yolcu kapmak için kapışması sonucu meydana geldiğini ifade ettiler. Görgü tanığı Mehmet Turan, "Minübüs hızlıydı, kapısı da açıktı. Bir kişinin açık kapıdan düştüğünü ve park halindeki arabaya çarparak yaralandığını gördüm. Minibüsçü kapıyı açık bırakmasaydı böyle üzücü bir olay da yaşanmayacaktı”dedi.






