Tansel Çölaşan'ın en büyük sıkıntısı gazeteci eşi

Yeni Şafak
00:00, 11/04/2006, SalıG: Güncelleme: 15:47, 13/06/2017, Salı
Yeni Şafak
Tansel Çölaşan'ın en büyük sıkıntısı gazeteci eşi
Arşiv

Danıştay Başkan adayı Tansel Çölaşan'ın en büyük rakibi yargıyı eleştiren yazılar kaleme alan gazeteci eşi Emin Çölaşan olduğu belirtiliyor

Danıştay Başkanı seçilmek için yoğun bir çaba sarfeden Başkanvekili Tansel Çölaşan'ın, taraflı yazılar yazmakla ünlü Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın eşi olması sebebiyle büyük sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Tansel Çölaşan'ın başkan seçilmesi halinde, yazılarında çoğunlukla Danıştay'ın yetki alanına giren konuları seçen gazeteci eşi yüzünden Danıştay'ın tarafsızlığına gölge düşmesinden endişe ediliyor.

Hürriyet yazarı Çölaşan'ın, Rektör Yücel Aşkın davası devam ederken yazdığı yazılarda "adaleti etkilemeye teşebbüs ettiği" gerekçesiyle Ocak 2006'da savcılık tarafından ifadesi alınmıştı. Çölaşan, 24 Ocak 2006 tarihli Hürriyet'teki yazısında böyle bir suçlamaya muhatap olmaktan ve savcıya ifade ermekten şikayet ederek, ünlü gazetecilerin ihbar üzerine ifade vermeye mecbur bırakılmalarını eleştirmişti.

Emin Çölaşan, 28 Aralık 2005 tarihli Hürriyet'teki köşesinde Rektör Yücel Aşkın'a yazdığı açık mektupta şunları kaydediyordu: "Hocam, ülkemizde belli dönemlerde yargı ne yazık ki siyasete alet ediliyor. Adaleti merakla bekleyeceğiz."

Çölaşan, Tüpraş ve Balıkesir SEKA özelleştirmeleriyle ilgili davalarda açıkça taraflı yazılar yazmış ve Danıştay'ın Tüpraş hisselerinin satışı ile Balıkesir SEKA kağıt fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili kararları üzerine, 7 Ocak 2006 tarihli köşe yazısında, "İyi ki yargı var" demişti.

ADAY SAYISI 6'YA İNDİ
21 Mart'ta Çölaşan, Van savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında 'Sadece görevde değil, meslekte de kalamaz" diye yazmıştı. Bu arada Danıştay Başkan adaylarından larından 2. Daire Başkanı Mehmet Birden, dün çekildi. Aday 7'den 6'ya inerken bugün sonuç alınacağı tahmin ediliyor.
Not Provided Node
{
  "type": "lı",
  "formats": [],
  "path": "",
  "nodes": [
    {
      "type": "#text",
      "content": "  ALİ EYVAZ / ANKARA\n",
      "formats": [],
      "path": "",
      "nodes": []
    }
  ]
}

 
 

http://www.yenisafak.com.tr/images2/bos.gif
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026